HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hon får behålla lägenheten

Kalmar En kvinna som Rikshem i Kalmar ville säga upp för att hon var sen med hyran får bo kvar, efter beslut i hyresnämnden.

Rikshem sade upp hyreskontraktet för en kvinna i Kalmar som flera gånger varit sen med att betala hyran. Hyresgästen ville behålla lägenheten och menade att sjukdom ställt till det för henne. Hyresvärden Rikshem vände sig till hyresnämnden för att få hyreskontraktet att sluta gälla.

Hyresnämnden ansåg att det rådde oklarhet kring hur många och långa förseningarna varit, att kvinnan betalat i tid under hela 2016 och bara hade en hyresskuld för en månad vid tidpunkten för nämndens möte. Hyresnämnden ger kvinnan rätt att bo kvar.

Annons
Läs ocksåHerrgårdsägarna fick inte slänga ut barnfamiljen – får nöja sig med 400 kvadratmeter Ett litet barn packar upp sina leksaker ur en flyttlåda.
Annons
Läs också Gert vet inte hur han ska sluta samla: "Det har gått över styr" Så stökigt får du ha det hemma utan att bli vräkt Anders hade för mycket saker hemma – blev vräkt: "Visste inte hur allvarligt det var" Evas hyresvärd skrev dotterns namn på kontraktet: "Det går inte att bo där"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.