Annons

Hon får behålla lägenheten

Kalmar En kvinna som Rikshem i Kalmar ville säga upp för att hon var sen med hyran får bo kvar, efter beslut i hyresnämnden.

Rikshem sade upp hyreskontraktet för en kvinna i Kalmar som flera gånger varit sen med att betala hyran. Hyresgästen ville behålla lägenheten och menade att sjukdom ställt till det för henne. Hyresvärden Rikshem vände sig till hyresnämnden för att få hyreskontraktet att sluta gälla.

Hyresnämnden ansåg att det rådde oklarhet kring hur många och långa förseningarna varit, att kvinnan betalat i tid under hela 2016 och bara hade en hyresskuld för en månad vid tidpunkten för nämndens möte. Hyresnämnden ger kvinnan rätt att bo kvar.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Annons
Läs också Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.