Annons

Hon satsar på ungdomen

Nyheter Carina Hultberg från Helsingborg knep en plats i Hyresgästföreningens högst beslutande organ. Nu vill hon driva frågor som rör unga.
Foto: Gry Ellebjerg

Varför tror du att just du blev invald i Hyresgästföreningens förbundsstyrelse?

– Egentligen vet jag inte men människor brukar säga att jag är en glad och positiv människa, att jag är en idéspruta och att jag är en bra problemlösare.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Vilka frågor kommer du att driva?

– Jag vill få in ungdomar i föreningen och driva frågor som rör deras boende. Många gånger känner de inte till vilka rättigheter och skyldigheter de har. Det vill jag ändra på. Sen vill jag jobba med miljöfrågor. Allt ifrån sopsortering till hur boendet kan förbättras ur ett miljöperspektiv.

Annons

Vilken är Hyresgästföreningens största utmaning just nu?

Läs ocksåHela styrelsen avstängd efter grova rasistiska och sexistiska kommentarer

– Det är att få in fler unga i vår förening. Idag tror jag att många har uppfattningen av att vi är en pensionärsrörelse.

– Vi måste bli bättre på att bjuda in ungdomar och berätta vad de kan göra i sitt boende. Och de behöver berätta hur de vill bo. Vi vet att de vill bo billigt och bra men resten då?

Annons

Carina Hultberg är även ledamot i Hyresgästföreningen Region norra Skånes regionsstyrelse och ledamot i Hyresgästföreningen Helsingborg.

Läs ocksåKaj har suttit i styrelsen i 43 år
Läs också Engagerade hyresgäster sökes till Norberg-Fagersta Hyresgästerna åker ut från Balders lokal i Åstorp Östersundshems nya styrelse

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.