HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Engagerade hyresgäster sökes till Norberg-Fagersta

Västmanland Stora delar av styrelsen för Hyresgästföreningen i Norberg-Fagersta avgår vid årsmötet i mars. I ett mejl till medlemmarna i båda kommunerna efterlyser Hyresgästföreningen nu personer som vill engagera sig i föreningen.
Foto: Monika Steczkó
Norberg och Fagersta söker medlemmar som vill engagera sig i styrelsen.

–Vi har kontaktat alla medlemmar som vi har mejladress till, säger Terese Sandberg på Hyresgästföreningen i region Aros-Gävle.

I Fagersta har Hyresgästföreningen tillsammans med kommunen under två års tid drivit projektet Världens bästa hyresgäster.

Läs ocksåHyresgäster möter politiker om försäljningsplanerna

–Vi har kontakt med några olika personer som är intresserade, men vi behöver fler. En del av de personerna har varit engagerade i projektet. Vi hoppas projektet kan ge fler ringar på vattnet, säger Terese Sandberg.

Trygghet är en viktig fråga att jobba med i bägge kommunerna, enligt henne. Specifikt för Fagersta är att hyresmarknaden i kommunen domineras av många olika privata hyresvärdar.

– En lokal närvaro är viktig, vi måste vara en bra samverkansparter för att kunna jobba med hyresgästfrågan gentemot bostadsbolag, kommunen och andra aktörer.

Läs ocksåVi kartlägger mellansvenska hyror - kolla hur du ligger till

Årsmötet i Norberg-Fagersta hålls den 20 mars. Då hoppas Hyresgästföreningen kunna välja in en delvis ny styrelse.

–En fördel med att det är många som avgår är att man kan få in folk med nytt engagemang och nytt tänk, säger Terese Sandberg.

Läs också Satsning i Rimforsa gav resultat Marie vill bli husombud i Jonsered igen Tuffa hyresförhandlingar i år

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.