Annons

Engagerade hyresgäster sökes till Norberg-Fagersta

Västmanland Stora delar av styrelsen för Hyresgästföreningen i Norberg-Fagersta avgår vid årsmötet i mars. I ett mejl till medlemmarna i båda kommunerna efterlyser Hyresgästföreningen nu personer som vill engagera sig i föreningen.
Foto: Monika Steczkó
Norberg och Fagersta söker medlemmar som vill engagera sig i styrelsen.

–Vi har kontaktat alla medlemmar som vi har mejladress till, säger Terese Sandberg på Hyresgästföreningen i region Aros-Gävle.

I Fagersta har Hyresgästföreningen tillsammans med kommunen under två års tid drivit projektet Världens bästa hyresgäster.

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

–Vi har kontakt med några olika personer som är intresserade, men vi behöver fler. En del av de personerna har varit engagerade i projektet. Vi hoppas projektet kan ge fler ringar på vattnet, säger Terese Sandberg.

Annons

Trygghet är en viktig fråga att jobba med i bägge kommunerna, enligt henne. Specifikt för Fagersta är att hyresmarknaden i kommunen domineras av många olika privata hyresvärdar.

– En lokal närvaro är viktig, vi måste vara en bra samverkansparter för att kunna jobba med hyresgästfrågan gentemot bostadsbolag, kommunen och andra aktörer.

Läs ocksåKristin, 28 år, efterlyser fler unga efter ålderschocken: "Det var nästan ingen annan i min ålder"Kristin Westlund, 28 år, förtroendevald i Hyresgästföreningen i Karlskrona.

Årsmötet i Norberg-Fagersta hålls den 20 mars. Då hoppas Hyresgästföreningen kunna välja in en delvis ny styrelse.

Annons

–En fördel med att det är många som avgår är att man kan få in folk med nytt engagemang och nytt tänk, säger Terese Sandberg.

Läs också Så ska trenden vändas - Hyresgästföreningen vill få fler unga förtroendevalda Hyresgästföreningen stöttar hyresgäster på Balkan med medlemspengar Råttor, fukt och dålig ventilation – hyresgästerna fick nog och anlitade privata jurister Hyresgäster hjälptes åt att ge jeans nytt liv – här är bästa återbrukstipsen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.