Annons

Husen töms för trygghetsboende i Österbymo

Ydre ​Två hyreshus på Industrigatan i Österbymo töms på hyresgäster för att börja byggas om till trygghetsboende den 1 februari. Och nästan alla vill flytta tillbaka när det är klart.

​Husen töms just nu på de sista hyresgästerna. Samtliga som bor i husen har fått flytta till andra lägenheter. De flesta tillfälligt.

– Men ingen av dem får högre hyra än de haft innan så ingen drabbas ekonomiskt, säger Urban Tordsson, vd på Ydrebostäder som äger husen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Den 1 februari påbörjas ombyggnaden av de två husen på industrigatan. De ska bilda ett enhetligt trygghetsboende som ska stå färdigt i november.

Annons

Efter ombyggnaden ska huset stå anpassat för äldre som vill bo bekvämt men också umgås med varandra. I stället för den kala källarlokal som tidigare använts av hyresgästerna ska det bli trivsamma, mera ombonade, gemensamhetsutrymmen.

Hyresgästerna i husen verkar ha trivts med sitt boende och grannarna. De flesta vill nämligen flytta tillbaka när det är färdigt.

Annons
Läs ocksåBrita och Thomas oroliga för brand på trygghetsboendet: "Känns livsfarligt"
Läs också Kooperativ hyresrätt - en boendeform med fördelar och risker Ingrids hyra höjdes tio procent: "Det kom som en chock" Välkommen julklapp på Sofiedals trygghetsboende – hyran sänks med upp till 15 procent Hyresgästerna på trygghetsboendet i Uddevalla får inte tillbaks överhyran

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.