Annons

Husen töms för trygghetsboende i Österbymo

Ydre ​Två hyreshus på Industrigatan i Österbymo töms på hyresgäster för att börja byggas om till trygghetsboende den 1 februari. Och nästan alla vill flytta tillbaka när det är klart.

​Husen töms just nu på de sista hyresgästerna. Samtliga som bor i husen har fått flytta till andra lägenheter. De flesta tillfälligt.

– Men ingen av dem får högre hyra än de haft innan så ingen drabbas ekonomiskt, säger Urban Tordsson, vd på Ydrebostäder som äger husen.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Den 1 februari påbörjas ombyggnaden av de två husen på industrigatan. De ska bilda ett enhetligt trygghetsboende som ska stå färdigt i november.

Annons

Efter ombyggnaden ska huset stå anpassat för äldre som vill bo bekvämt men också umgås med varandra. I stället för den kala källarlokal som tidigare använts av hyresgästerna ska det bli trivsamma, mera ombonade, gemensamhetsutrymmen.

Hyresgästerna i husen verkar ha trivts med sitt boende och grannarna. De flesta vill nämligen flytta tillbaka när det är färdigt.

Annons
Läs ocksåSå kan du få hjälp i hemmet när du blir äldre – och det här kan du krävaEn samling äldre människor utanför ett lägenhetskomplex.
Läs också De har hela kvarteret inomhus - Inger träffar grannarna på Härliga gränd Brita och Thomas oroliga för brand på trygghetsboendet: "Känns livsfarligt" Kooperativ hyresrätt - en boendeform med fördelar och risker Ingrids hyra höjdes tio procent: "Det kom som en chock"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.