Annons

Hyrde ut i andra hand utan tillstånd – riskerar kontrakt

Malmö På hyresgästens dörr sitter fullt med andra namn samtidigt som han har varit folkbokförd på en annan adress i fyra år. Nu vill hyresvärden riva kontraktet.

Hyresgästen fick godkänt av den förra hyresvärden att hyra ut sin lägenhet i centrala Malmö under ett år för att provbo med sin sambo. Det var 2013. Nu har det gått fyra år och den nya hyresvärden har upptäckt att hyresgästen under hela tiden varit folkbokförd på en annan adress utanför staden, samtidigt som andra personer flyttat in och ut i hans lägenhet i Malmö. Just nu sitter fyra olika namnlappar på dörren. En tillhör förvisso hyresgästen men eftersom han inte är folkbokförd i lägenheten säger nu hyresvärden upp honom. Dessutom har han slarvat med hyran. Fallet kommer att avgöras av hyresnämnden.

Annons
Annons
Läs också Smarta tips för att hyra ut din bostad enklare Kvinna hyrde ut rum i villa – trots att hon var vräkt: "Flyttat ut saker på gatan" Jurist stämde sin hyresgäst – tvingas själv betala flera hundra tusen: "Ren hämnd" Johnny ville rädda sin bror från hemlöshet – klassas som svartuthyrare: ”De har skapat ett problem som inte finns” 83 hushåll uppsagda på dagen – nu kämpar de mot värden: ”Märkte att det började osa katt” Förnekar svart uthyrning – säger hon bor med exmaken och hans nya fru

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.