Annons

Hyrde ut i andra hand utan tillstånd – riskerar kontrakt

Malmö På hyresgästens dörr sitter fullt med andra namn samtidigt som han har varit folkbokförd på en annan adress i fyra år. Nu vill hyresvärden riva kontraktet.

Hyresgästen fick godkänt av den förra hyresvärden att hyra ut sin lägenhet i centrala Malmö under ett år för att provbo med sin sambo. Det var 2013. Nu har det gått fyra år och den nya hyresvärden har upptäckt att hyresgästen under hela tiden varit folkbokförd på en annan adress utanför staden, samtidigt som andra personer flyttat in och ut i hans lägenhet i Malmö. Just nu sitter fyra olika namnlappar på dörren. En tillhör förvisso hyresgästen men eftersom han inte är folkbokförd i lägenheten säger nu hyresvärden upp honom. Dessutom har han slarvat med hyran. Fallet kommer att avgöras av hyresnämnden.

Annons
Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Så rundar Annie bostadskön - söker på egen hand: “Värdarnas krav helt orimliga” Anmäld 829 gånger för fejkboende – grannfejd avgjord i rätten: ”Allt är fabricerat” Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Hyresgästen länsade kvinnans lägenhet på möbler och saker: ”Trodde inte det var sant”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.