Annons

Hyrde ut svart – sägs upp

Malmö Hyresgästen flyttade till Göteborg för två år sedan och någon annan bor i hans lägenhet. Nu vill värden riva kontraktet.
Foto: Anders Paulsson

Redan för fem år sedan frågade hyresgästen om tillstånd av hyresvärden om att få hyra ut sin lägenhet i andra hand. Personen som skulle hyra lägenheten namngavs i ansökan men värden sade nej. Trots det har den påtänkta andrahandshyresgästen varit folkbokförd i lägenheten på Augustenborg i Malmö sedan dess. Och sedan två år är förstahandshyresgästen skriven i Göteborg.

Det gillas inte av hyresvärden som uppdagade det hela när en hyresavi kom i retur för att posten inte lyckades lokalisera rätt person. När värden skickade ut varningsbrev blev de uppringda av en tredje person som sade sig ringa för förstahandshyresgästens räkning då denne skulle sitta fast på ett tåg. Enligt uppringaren rörde det sig inte alls om någon otillåten andrahandsuthyrning utan den person som var folkbokförd i lägenheten var inneboende. Men det köper inte hyresvärden som säger upp kontraktet. Fallet kommer att avgöras av hyresnämden.

Annons
ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester
Annons
Läs också Bor i USA – hävdar han pendlar till lägenhet i Göteborg Hyresgäst tar strid för få behålla sin extra lägenhet: "Behöver den till aktiehandel" Drog egna rörledningar – orsakade vattenskador för hundratusentals kronor Värden har låst in familjens ägodelar – efter tre månader är läget akut: "Vi har ingenting och barnen fryser" Miljonbidrag ska ge guldkant till äldre – men boende undrar hur pengarna används: "Jag känner mig lurad"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.