HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgäst i Helsingborg anses vara en brandfara

Helsingborg När värden gjorde ett hembesök stod en platta på utan att hyresgästen var medveten om det. En månad senare vällde det ut rök ur lägenheten. Nu vill värden att den brandfarliga hyresgästen flyttar.
Foto: Anna Hultberg
Hyresvärden är orolig för att hyresgästens hantering av spisen ska orsaka en brand i fastigheten.

Enligt de handlingar som har skickats in till hyresnämnden i Malmö har den 40-åriga mannen i Helsingborg orsakat störningar i fastigheten under flera år. Dessutom menar värden att hyresgästen utgör en säkerhetsrisk.

När värden i april förra året gjorde ett hembesök i lägenheten stod en spisplatta på utan att mannen var medveten om det. En dryg månad senare tillkallades brandkåren till fastigheten efter att det vällt ut rök ur hyresgästens lägenhet.

Läs ocksåTidigare ordförande i lokal hyresgästförening sägs upp

När brandkåren anlände var branden släckt. Enligt hyresgästen var det en handduk som börjat brinna. I ett varningsbrev som skickades till hyresgästen med anledning av branden skev värden ”Vi ser väldigt allvarligt på detta då du riskerar inte bara ditt eget liv utan även dina grannars och fastigheten”.

När dessutom hyran för oktober månad uteblev valde värden att säga upp hyresgästens kontrakt. Enligt värden avslutas kontraktet på grund av obetalda hyror samt att störningarna i fastigheten har fortsatt trots varning. Eftersom mannen inte har flyttat ska hyresnämnden ta ställning till om värden har rätt att avsluta hyreskontraktet.

Läs också Hemmabyggare orsakade skador för en halv miljon kronor Klagade för mycket - nu ska hela rasket rivas Jessica får städhjälp av hemtjänsten – värden ville vräka henne: "Inte städat alls" Nu vågar Anastasiia bjuda hem sonens kompisar igen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.