Annons

Hyresgäst måste flytta efter flerårig konflikt

Östergötland ​En flerårig konflikt mellan en hyresgäst å ena sidan och grannarna samt hyresvärden å den andra, har fått sin upplösning. Hyresnämnden har beslutat att hyresgästen måste flytta, sedan parterna enats om när.

​Det började för flera år sedan. En ny hyresgäst, vi kan kalla henne Anna, på den mindre orten i Östergötland kom ganska omgående i konflikt med hyresvärden samt en granne. Anna klagade på att grannen störde, i så stor omfattning att Anna själv blev uppsagd. Hon hade dessutom klagat på brister i lägenheten.

Det slutade med att Anna inte behövde flytta, i stället blev det grannen som frivilligt flyttade. Vid hyresnämndens sammanträde på fredagen sade värdens ombud Kamelia Arshi att grannen känt sig trakasserad:

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Hon klarade inte av att bo där längre.

En ny granne anlände och återigen började Anna att klaga på störningar samt klaga på värden för att denne inte tog itu med vare sig störande grannen eller brister i lägenheten.

Det har varit många turer i ärendet och Anna har bland annat skickat hundratals sms till värden, polisanmält både honom och grannen samt anmält grannen till socialtjänsten för brister i barntillsynen. Hon har därför blivit uppsagd igen.

Läs ocksåSkjutning i lägenhet – hyresgäst med bostad i Frankrike sägs uppSkottlossning, Sollentuna, Sollentunahem

När hyresnämnden tog upp fallet på fredagen stod värden med ombud rustade med bevisning och vittnen.

Annons

Hyresgästföreningen, som företräder Anna, stod likväl rustade med motargument.

Hyresgästföreningens Ingrid Buskas anser att värden har tagit ställning på ett oprofessionellt sätt i striden mellan grannar och att han lyssnar på klagomål från den ena medan Annas klagomål inte tagits på allvar.

Läs ocksåGodsägarna krävde dubblerad hyra i nämnden: "Ville veta var taket går"Tvådelad bild. Ena bilden visar en tvättstuga som är i dåligt skick. På den andra bilden ser man en kruka på en kabeltrumma i förgrunden. Därefter utsikt över en stor gräsmatta och i bakgrunden syns ett vitt hus.

Den stora mängden sms ska bero på att värden inte svarar i telefon och går undan när han möter Anna vid bostaden.

– Vad finns det då för möjligheter? Hon valde att använda sig av sms, konstaterade Ingrid Buskas.

Buskas har också kunnat konstatera att brister som Anna påpekat inte har tagits på allvar av värden. Men klagomål på bland annat ventilation och dålig tv-mottagning var bevisligen befogade.

Hyresnämndens ordförande, Erik Ferlin, valde ganska omgående i förhandlingen att styra diskussionen mot en gemensam lösning, i stället för att diskutera vem som har gjort vad och inte.

Annons

Hyresnämnden hittade en kompromiss där värdens krav på att Anna ska bli uppsagd från den 31 mars accepteras.

Hyresgästföreningen konstaterade att Anna vill flytta men att hon vill kunna bo kvar till den 1 september.

Kompromissen blev att Anna måste flytta senast 31 juli och att hon annars blir avhyst och får stå för kostnaderna.

Att parterna kom överens om lösningen gör att hyresnämnden bara beslutar om när Anna ska flytta. Det kommer inte att framgå annat än att båda parter vill det. Alla påståenden om störningar och annat framgår alltså inte av beslutet vilket gagnar Anna när hon ska söka ny lägenhet.

 

Läs också Flera års slarv med hyran och varningar om uppsägning – så räddades ändå kontraktet Kommunen grep in – unikt undantag från uthyrningsregler när Leksandsbo fick ny bostad Meterhöga lågor när hyresgäst eldade på uteplatsen – tvingas flytta och betala 90 000

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.