HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hyresgäst orsakade brand – åtalas

Malmö Hyresgästen lämnade en kastrull med kokande olja, gick in i ett annat rum och somnade. Under tiden började det brinna i köket. Nu misstänks hyresgästen för allmänfarlig vårdslöshet.
Foto: TT Nyhetsbyrån
Se till att du har en hemförsäkring. Det är den som täcker skadorna från brand och släckning i din lägenhet. Det är din hemförsäkring som gäller oavsett var branden börjat.

Det har gått två år sedan hyresgästen lämnade en kastrull med kokande olja i köket. Själv gick han och satte sig vid datorn i ett annat rum och somnade. Under tiden antändes den kokande oljan och orsakade brand i spis, köksfläkt och köksluckor. Han vaknade själv till efter en stund och kunde dra oljan från spisen innan han lämnade lägenheten. Enligt räddningstjänsten var risken för spridning stor. Eftersom hyresgästen lämnade dörren till lägenheten öppen spreds röken i resten av korridoren utanför. Hyresgästen medger att händelseförloppet stämmer men han nekar till brott. Om han skulle medge brottet yrkar åklagaren på dagsböter på sammanlagt 6 400 kronor. Åklagaren menar att branden inneburit en fara för andras människors liv eller i vart fall inneburit omfattande förstörelse av annans egendom. Hemförsäkringen täckte kostnaderna för skadorna som uppstod.

Annons
Annons
Läs också Så stökigt får du ha det hemma utan att bli vräkt Saneringsfirman: Så kan det se ut när vi kommer hem till hoarders Anders hade för mycket saker hemma – blev vräkt: "Visste inte hur allvarligt det var" Uppsagd hyresgäst hade knarkfabrik i lägenheten Friad i tingsrätten, fälld i hovrätten – kvinna får böter för folkbokföringsbrott

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.