Annons

Hyresgäst stäms efter vattenskada

Malmö Enligt hyresvärden orsakade hyresgästen själv en vattenskada i sin lägenhet. Men hemförsäkringen täcker inte skadan och nu stämmer värden hyresgästen på 46 000 kronor.

Det var för ett och ett halvt år sedan som hyresgästen själv orsakade en vattenskada i sin lägenhet på Gullviksborg i Malmö. Eftersom hyresgästen har en hemförsäkring vände sig hyresvärden tillförsäkringsbolaget efter att reparationerna var färdiga. Men försäkringsbolaget vägrade att betala. De menade att skadorna inte täcktes av hemförsäkringen. Eftersom hyresgästen ännu inte betalat för reparationerna stämmer hyresvärden hyresgästen i tingsrätten på sammanlagt 46 000 kronor.

Annons
Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Hyresgäst slipper betala för vattenläcka Kvinna tvingas flytta efter vattenskada Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång" Motorolja och hundbajs hamnar i behållarna för matfett: "Ingen succé - mer farligt avfall än matolja"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.