HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hyresgäst stäms efter vattenskada

Malmö Enligt hyresvärden orsakade hyresgästen själv en vattenskada i sin lägenhet. Men hemförsäkringen täcker inte skadan och nu stämmer värden hyresgästen på 46 000 kronor.

Det var för ett och ett halvt år sedan som hyresgästen själv orsakade en vattenskada i sin lägenhet på Gullviksborg i Malmö. Eftersom hyresgästen har en hemförsäkring vände sig hyresvärden tillförsäkringsbolaget efter att reparationerna var färdiga. Men försäkringsbolaget vägrade att betala. De menade att skadorna inte täcktes av hemförsäkringen. Eftersom hyresgästen ännu inte betalat för reparationerna stämmer hyresvärden hyresgästen i tingsrätten på sammanlagt 46 000 kronor.

Annons
Annons
Läs också Hyresgäst slipper betala för vattenläcka Kvinna tvingas flytta efter vattenskada Så stökigt får du ha det hemma utan att bli vräkt Saneringsfirman: Så kan det se ut när vi kommer hem till hoarders Anders hade för mycket saker hemma – blev vräkt: "Visste inte hur allvarligt det var"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.