Annons

Kvinna tvingas flytta efter vattenskada

Norrköping Vattenskadorna i kvinnans lägenhet har tillkommit genom yttre åverkan. Den bedömningen gör hyresnämnden som ger Hyresbostäder i Norrköping rätt att vräka henne.

Det var i maj som personal från Hyresbostäder upptäckte att ett vattenlås under diskhon gått sönder och att en vattenskada uppkommit, efter att hyresgästen klagat på problem med ventilation, fukt och mögel. Personalen tyckte att skadan såg märklig ut och misstänkte att den orsakats genom yttre åverkan.

När bolaget begärde att få tillträde till lägenheten för reparationer ska kvinnan först ha nekat eftersom hon var orolig över var hon och hennes familj skulle ta vägen under tiden. Därför fördröjdes åtgärderna en dryg vecka.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Bolaget ansökte hos hyresnämnden om att få säga upp hyresavtalet. Kvinnan menar å sin sida att värden inte reagerat tillräckligt snabbt när hon slagit larm om problemen i lägenheten. Hon förnekar att hon skulle ha orsakat skadorna och har berättat för nämnden att hon mår dåligt av det inträffade och av att hyresvärden inte tror på henne.

Annons

Hyresnämnden anser att kvinnan inte har kunnat lämna någon rimlig förklaring till skadorna. Dessutom var problemen så allvarliga att värden borde ha släppts in omedelbart för att kunna vidta åtgärder och begränsa skadornas omfattning. I sitt beslut slår hyresnämnden fast att båda sakerna är skäl nog för att kvinnan ska tvingas flytta, senast 31 oktober.

Beslutet kan överklagas till hovrätten.

Annons
Läs ocksåNy satsning ska lyfta utsatta stadsdelar i NorrköpingTvå män står framför en byggnad i Klockaretorpet centrum.
Läs också Hyresgäst fick ingen hyresavi på flera år – nu blir hon vräkt för obetalda hyror Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Lämnade alla kranar öppna – nu vräks hyresgästen efter flera översvämningar Elena klagade på mögel i fem år – nu vill Rikshem höja hyran för att fixa hennes badrum

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.