HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgäster får ej tillbaks kvarglömda saker

Helsingborg Hyresvärden och hyresgästerna lyckades inte komma överens. Hyresgästerna får ingen ersättning för de saker som glömdes kvar vid deras flytt. 
Foto: Gry Ellebjerg
Flytten från lägenheten i Helsingborg gick lite för snabbt. Hyresgästerna glömde kvar saker både på vinden och i ett skåp i bostaden. Sakerna på fotot har ingenting med själva händelsen att göra.

Hem & Hyra har tidigare skrivit om hyresgästerna i Helsingborg som kräver ersättning av sin värd för saker som de har glömt kvar vid sin flytt i juni förra året. Enligt handlingar som har skickats in till hyresnämnden i Malmö glömde hyresgästerna bland annat ett köksbord, en mixer samt glasskålar.

Värden har berättat för nämnden att han kontaktade hyresgästerna och bad dem att ta hand om de saker som hade lämnats kvar. Enligt hyresvärden ska första meddelandet ha skickats till hyresgästerna i juli men först i oktober hörde hyresgästerna av sig och undrade var deras saker, som då hade slängts, var. Enligt hyresgästerna har de varit bortresta och därför inte kunnat hämta sina kvarglömda saker.

Läs ocksåKlagade för mycket - nu ska hela rasket rivasHål i ett innertak

Eftersom värden inte är intresserad av några medlingssamtal har hyresnämnden valt att avsluta ärendet.

Läs också Jessica får städhjälp av hemtjänsten – värden ville vräka henne: "Inte städat alls" Alla blev uppsagda – har fortfarande inte fått tillbaka deposition: ”Risk för konkurs” Svåra fuktskador i sju lägenheter – hyresgäst anmälde inte vattenläcka Ingen lösning i hyresnämnden – Peter kan bli utan post i flera månader till

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.