Annons

Hyresgäster får ej tillbaks kvarglömda saker

Helsingborg Hyresvärden och hyresgästerna lyckades inte komma överens. Hyresgästerna får ingen ersättning för de saker som glömdes kvar vid deras flytt. 
Foto: Gry Ellebjerg
Flytten från lägenheten i Helsingborg gick lite för snabbt. Hyresgästerna glömde kvar saker både på vinden och i ett skåp i bostaden. Sakerna på fotot har ingenting med själva händelsen att göra.

Hem & Hyra har tidigare skrivit om hyresgästerna i Helsingborg som kräver ersättning av sin värd för saker som de har glömt kvar vid sin flytt i juni förra året. Enligt handlingar som har skickats in till hyresnämnden i Malmö glömde hyresgästerna bland annat ett köksbord, en mixer samt glasskålar.

Värden har berättat för nämnden att han kontaktade hyresgästerna och bad dem att ta hand om de saker som hade lämnats kvar. Enligt hyresvärden ska första meddelandet ha skickats till hyresgästerna i juli men först i oktober hörde hyresgästerna av sig och undrade var deras saker, som då hade slängts, var. Enligt hyresgästerna har de varit bortresta och därför inte kunnat hämta sina kvarglömda saker.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Eftersom värden inte är intresserad av några medlingssamtal har hyresnämnden valt att avsluta ärendet.

Annons
Läs också Hundar skällde konstant – men slarvet med hyran gjorde att pappa och tre barn vräks Skjutning i lägenhet – hyresgäst med bostad i Frankrike sägs upp Godsägarna krävde dubblerad hyra i nämnden: "Ville veta var taket går" Kommunen grep in – unikt undantag från uthyrningsregler när Leksandsbo fick ny bostad Ovanligt beslut: Hyrde ut utan tillåtelse - får ändå bo kvar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.