HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgäster får ej tillbaks kvarglömda saker

Helsingborg Hyresvärden och hyresgästerna lyckades inte komma överens. Hyresgästerna får ingen ersättning för de saker som glömdes kvar vid deras flytt. 
Foto: Gry Ellebjerg
Flytten från lägenheten i Helsingborg gick lite för snabbt. Hyresgästerna glömde kvar saker både på vinden och i ett skåp i bostaden. Sakerna på fotot har ingenting med själva händelsen att göra.

Hem & Hyra har tidigare skrivit om hyresgästerna i Helsingborg som kräver ersättning av sin värd för saker som de har glömt kvar vid sin flytt i juni förra året. Enligt handlingar som har skickats in till hyresnämnden i Malmö glömde hyresgästerna bland annat ett köksbord, en mixer samt glasskålar.

Värden har berättat för nämnden att han kontaktade hyresgästerna och bad dem att ta hand om de saker som hade lämnats kvar. Enligt hyresvärden ska första meddelandet ha skickats till hyresgästerna i juli men först i oktober hörde hyresgästerna av sig och undrade var deras saker, som då hade slängts, var. Enligt hyresgästerna har de varit bortresta och därför inte kunnat hämta sina kvarglömda saker.

Läs ocksåKlimatsmart bygga med gammalt material – pilotprojekt i Helsingborgbygga med gammalt material

Eftersom värden inte är intresserad av några medlingssamtal har hyresnämnden valt att avsluta ärendet.

Läs också Kvinnan bodde nästan gratis – lät den inneboende betala hyran Hyresgäster får fortsätta betala för tv-kanaler som försvann Hyresnämnden skjuter fram vissa ärenden men löser det mesta Fyra år med högljudda skrik ledde till uppsägning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.