Annons

Hyresgäster i Helsingborg vill ha tillbaks kvarglömda saker

Helsingborg När hyresgästerna flyttade från lägenheten i Helsingborg glömdes flera saker kvar i bostaden. Eftersom hyresvärden inte lämnar tillbaks prylarna har hyresgästerna vänt sig till hyresnämnden.
Foto: Pixabay
Enligt hyresgästerna i Åstorp var de tvungna att flytta i en hast. Att det blev stressigt medförde bland annat att de glömde kvar saker i lägenheten. Saker som de nu vill ha tillbaks.

Hyresgästerna uppger att flytten från lägenheten i Helsingborg gick lite väl snabbt. Enligt handlingar som har kommit in till hyresnämnden i Malmö glömdes bland annat ett köksbord, en mixer, kaffekvarn, plåtar och glasskålar kvar i bostaden.

I den sms-konversation som hyresgästerna har skickat in till hyresnämnden uppger hyresvärden att sakerna har slängts eftersom ingen kom och hämtade dem. Hyresgästerna uppger att de var bortresta och därför inte hade möjlighet att hämta de kvarglömda prylarna förrän efter några veckor.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Genom medling i hyresnämnden hoppas hyresgästerna på att antingen få tillbaks sina saker alternativt få ersättning av hyresvärden.

Annons
Läs också Dömd för upplopp vräks efter svartuthyrning - ville ha kvar bostaden för snabbare frigivning Så blev anonyma vittnesuppgifter avgörande när hyresgäst vräks: ”Problematiskt” Belamrade sin lägenhet med saker i flera år – därför får hon ändå bo kvar Hundar skällde konstant – men slarvet med hyran gjorde att pappa och tre barn vräks Skjutning i lägenhet – hyresgäst med bostad i Frankrike sägs upp

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.