HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgäster fick rätt – hyresvärden överklagar

Malmö Hyresvärden ville vräka hyresgästerna och krävde dem på 300 000 kronor men tingsrätten gav hyresvärden bakläxa och hovrätten ville inte pröva fallet. Nu överklagar värden.

I tingsrätten krävde hyresvärden att hyresgästerna i Malmö skulle tvingas att flytta. Dessutom uppgav han i en sjutton punkter lång lista olika åtgärder som hyresgästerna genomfört utan lov. För det ville han ha skadestånd på 300 000 kronor. Hyresgästerna å sin sida menade att de genomfört underhåll i fastigheten eftersom de trodde att de låg på dem att göra det. Tillika var fastigheten i fallfärdigt skick när de flyttade in vilket vittnen kunde styrka. Hyresgästerna hade därför gjort sitt bästa för att göra huset beboligt. I en bostadsannons från år 2001 beskrev hyresvärden själv huset som skitigt, undangömt, originellt och i behov av omfattande renovering.

Läs ocksåNu vågar Anastasiia bjuda hem sonens kompisar igen

Tingsrätten gav i maj månad hyresgästerna rätt att bo kvar och de slapp skadeståndet. Hyresvärden däremot tvingades betala rättegångskostnader på 105 000 kronor och valde att överklaga till hovrätten. Men hovrätten beviljade inte prövningstillstånd och hyresvärden har nu vänt till till Högsta domstolen.

Hyresvärden har tidigare ägt en fastighet i centrala Malmö som tvångsförvaltades efter misskötsel. När hyresnämnden tog beslut om den tvångsförvaltningen vittnade bland annat en hyresgäst om att hyresvärden tagit sig in i hennes lägenhet nattetid.

Läs mer:

Hyresgäster får rätt mot hyresvärden         

Läs också Hyresgästen Erik: "Rikshem ville ha 700 spänn för en 20 år gammal toasits" Rikshem vill ha tusentals kronor för fuktskadade köksluckor – trots att Javed felanmälde Många betalar i onödan – så slapp Julia flytträkningen Nu kan Yasmine pusta ut – Högsta domstolen prövar inte hyresvärdens stämning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.