Annons

Hyresgäster fick rätt – hyresvärden överklagar

Malmö Hyresvärden ville vräka hyresgästerna och krävde dem på 300 000 kronor men tingsrätten gav hyresvärden bakläxa och hovrätten ville inte pröva fallet. Nu överklagar värden.

I tingsrätten krävde hyresvärden att hyresgästerna i Malmö skulle tvingas att flytta. Dessutom uppgav han i en sjutton punkter lång lista olika åtgärder som hyresgästerna genomfört utan lov. För det ville han ha skadestånd på 300 000 kronor. Hyresgästerna å sin sida menade att de genomfört underhåll i fastigheten eftersom de trodde att de låg på dem att göra det. Tillika var fastigheten i fallfärdigt skick när de flyttade in vilket vittnen kunde styrka. Hyresgästerna hade därför gjort sitt bästa för att göra huset beboligt. I en bostadsannons från år 2001 beskrev hyresvärden själv huset som skitigt, undangömt, originellt och i behov av omfattande renovering.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Tingsrätten gav i maj månad hyresgästerna rätt att bo kvar och de slapp skadeståndet. Hyresvärden däremot tvingades betala rättegångskostnader på 105 000 kronor och valde att överklaga till hovrätten. Men hovrätten beviljade inte prövningstillstånd och hyresvärden har nu vänt till till Högsta domstolen.

Annons

Hyresvärden har tidigare ägt en fastighet i centrala Malmö som tvångsförvaltades efter misskötsel. När hyresnämnden tog beslut om den tvångsförvaltningen vittnade bland annat en hyresgäst om att hyresvärden tagit sig in i hennes lägenhet nattetid.

Läs mer:

Annons

Hyresgäster får rätt mot hyresvärden         

Läs också Mariam skulle hyra lägenhet – värden ångrade sig i sista stund: ”Jag känner mig blåst och dum som litade på en främlings ord” Fimpade fel – får betala 700 000 i skadestånd Meterhöga lågor när hyresgäst eldade på uteplatsen – tvingas flytta och betala 90 000 Johnny ville rädda sin bror från hemlöshet – blev uppsagd tre gånger: "Känns som en häxjakt" Misshandlade och dödshotade sin hyresvärd – inneboende döms till fängelse och utvisning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.