HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hyresgäster hos Partillebo får höjd hyra

Partille Kommunala Partillebo och Hyresgästföreningen har slutligen kommit överens om nya hyror för 2017 och 2018. Snitthöjningen för de 3 700 hyresgästerna blir 1,2 procent.
Foto: AnnaKarin Löwendahl
3 800 hushåll är hyresgäster hos kommunala Partillebo.

HELA LISTAN: Så mycket höjer västsvenska värdar hyran 2017

Om man har en hyra på 6 000 kronor så innebär den nya snitthöjningen en ökning på 72 kronor i månaden.

Läs ocksåKooperativ hyresrätt - en boendeform med fördelar och riskerParkgården i Nässjö och Assar Lindén, Boverket

Partillebo hade krävt att få höja hyrorna med mellan 0,8 och 2,3 procent från den 1 april. Nu hamnar intervallet istället mellan 0 och 2,69 procent.

Snitthöjningen blir 1,2 procent. Det är en bra bit över förra årets höjning på 0,45 procent, som var en av de lägsta i regionen. Men då ska man också observera att den nya uppgörelsen gäller från 1 juli utan retroaktivitet och sträcker sig till 1 april 2019. Nästa år kommer alltså ingen ny hyreshöjning att ske.

Annons

För april, maj och juni 2017 blir det heller ingen hyreshöjning, utan 2016 års hyror gäller.

Läs ocksåIngrids hyra höjdes tio procent: "Det kom som en chock"85-åriga Ingrid Ekblom i Nässjö sitter vid köksbordet med en kaffemugg i händerna.

Som Hem & Hyra tidigare berättat har årets förhandlingar med de kommunala bolagen i Göteborg och flera kranskommuner varit extremt segdragna. Nu börjar dock fler och fler uppgörelser bli klara. Senast igår offentliggjordes de nya hyrorna hos Sveriges största kommunala värd Poseidon.

LÄS MER:
Så mycket höjer västsvenska värdar hyran 2017 –  hela listan

Låga belopp men sena nya hyror

Annons
Läs ocksåBeskedet efter strandningen: Rejäl höjning av studenthyror i GöteborgSGS vill höja studenternas hyror med 8,7 procent. Det motsvarar 522 kronor mer i månaden för en studentlya som i dag kostar 6 000 kronor.

 

 

Pengar i en portmonnä.
Läs också Beskedet: Nya hyrorna klara för 75 000 hushåll i Göteborg – ”En historiskt hög höjning” Krävdes på 365 000 i obetald hyra – kan få kossor och en miljon kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.