Annons

Hyresgäster i Lund förlorade kampen om hyrorna

Lund En långvarig strid om hyresnivåerna för de kvarvarande hyresgästerna i Solglittret på Klostergården i Lund är slut. Hyrorna höjs med 5,5 procent.

Det är två år sedan som den nybildade bostadsrättsföreningen gav de 83 resthyresgästerna i Brf Solglittret i Lund en direktaviserad hyreshöjning – utan att först förhandla nivån med Hyresgästföreningen. När hälften av hyresgästerna vägrade betala den nya hyran vände sig bostadsrättsföreningen Solglittret till hyresnämnden för att få igenom hyreshöjningen på 5,5 procent.

Beslutet i hyresnämnden gav bostadsrättsföreningen rätt men Hyresgästföreningen, som företrädde hyresgästerna, överklagade till hovrätten som nu går på hyresnämndens linje. Hyran höjs med 5,5 procent från den 1 september 2011. Skälet är de HSB-lägenheter som bostadsrättsföreningens ombud Kanslihuset presenterat i nämnden är fullt jämförbara, anser nämnden. Hyresgästföreningen höll inte med om det utan menade att standarden i HSB-lägenheterna i närliggande kvarteret Soldiset var betydligt högre. Dessutom menade Hyresgästföreningen att förvaltningen av Solglittret inte fungerade på ett normalt sätt.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Läs mer:

Annons

Värden höjer hyran utan att förhandla

Köp gav chans att slippa dålig värd

Annons
Läs ocksåOvanligt beslut: Hyrde ut utan tillåtelse - får ändå bo kvarEn delad bild. På den ena en man som tittar in i kameran. På den andra en skylt med airbnb.

Ordförande på dubbla stolar

Läs också Trakasserade grannarna med ringklockor om nätterna - nu förlorar kvinnan sitt hem Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.