HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hyresgäster i Lund förlorade kampen om hyrorna

Lund En långvarig strid om hyresnivåerna för de kvarvarande hyresgästerna i Solglittret på Klostergården i Lund är slut. Hyrorna höjs med 5,5 procent.

Det är två år sedan som den nybildade bostadsrättsföreningen gav de 83 resthyresgästerna i Brf Solglittret i Lund en direktaviserad hyreshöjning – utan att först förhandla nivån med Hyresgästföreningen. När hälften av hyresgästerna vägrade betala den nya hyran vände sig bostadsrättsföreningen Solglittret till hyresnämnden för att få igenom hyreshöjningen på 5,5 procent.

Beslutet i hyresnämnden gav bostadsrättsföreningen rätt men Hyresgästföreningen, som företrädde hyresgästerna, överklagade till hovrätten som nu går på hyresnämndens linje. Hyran höjs med 5,5 procent från den 1 september 2011. Skälet är de HSB-lägenheter som bostadsrättsföreningens ombud Kanslihuset presenterat i nämnden är fullt jämförbara, anser nämnden. Hyresgästföreningen höll inte med om det utan menade att standarden i HSB-lägenheterna i närliggande kvarteret Soldiset var betydligt högre. Dessutom menade Hyresgästföreningen att förvaltningen av Solglittret inte fungerade på ett normalt sätt.

Läs ocksåÖver två år med mögligt tak – nu hotas värden med 100 000 kronor i vite

Läs mer:

Annons

Värden höjer hyran utan att förhandla

Köp gav chans att slippa dålig värd

Annons
Läs ocksåRöker trots förbud – nu vill värden vräka hyresgästenFörbjudet att röka

Ordförande på dubbla stolar

Läs också Misstag när hyresgästerna fick betala elen – Gunnar tog kampen: "Besviken" Grannar slog larm om brandlukt – nu vill hyresvärden vräka hyresgästen Ändrade adress tolv gånger - klen bevisning när Kfast försökte bryta kontrakt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.