Annons

Hyresgäster sägs upp efter vapenhot och stenkastning

Kristianstad Bråk med andra hyresgäster ska ha börjat direkt efter att paret flyttade in i lägenheten. Efter en strid ström av polisanmälningar, hot och trakasserier blev situationen tillslut ohållbar.
Foto: Gry Ellebjerg
Bilden är en genrebild och har inget med det aktuella fallet att göra.

Skrik och bråk i trapphus. Ordväxlingar som ”Jag ska knulla dig, du är en hora.” ska ha utväxlats av en man och en kvinna boende hos det kommunala bostadsbolaget i Kristianstad. Paret ska ha uppträtt hotfullt mot sina grannar. En av dem ska ha burit både kniv och vapen vilket har polisanmälts.

Konflikten började redan när hyresgästerna flyttade in i sin fyra i april 2015, då hyresgästerna enligt värden, ska ha utsatt andra hyresgäster i huset för förolämpningar, hot, stenkastning, bespottning och vapenhot.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Värden har skickat ut varningsbrev och haft möten med hyresgästerna med uppmaning att  trakasserier och störningarna omedelbart måste upphöra. Men störningarna slutade inte och värden skickade ut ett nytt varningsbrev. Men när inte heller det hjälpte ansåg värden att hyresgästerna åsidosatt sina förpliktelser i så hög grad att de sades upp.

Annons

Saken togs till hyresnämnden för att skynda på uppsägningen men värden återkallade ärendet då parterna träffat en överenskommelse på egen hand, vilket resulterade i att hyresgästerna flyttade den 30 april.

 

Annons
Läs ocksåRiskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via AirbnbAirbnb och pengar.
Läs också Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Trakasserad av nazisympatisör - mamman och barnen fick fly sitt hem: "Utbildad att mörda"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.