Annons

Hyresgästföreningen växte under året

Nyheter De positiva siffrorna från november stod sig året ut. Hyresgästföreningen växer så det knakar. Det gynnar alla medlemmar, menar ordförande Barbro Engman.

Redan i slutet av 2012 fanns det tecken på att det hade varit ett bra år för värvarna på Hyresgästföreningen.

När alla namn nu har räknats visade det sig att föreningen har ökat sitt medlemsantal med 3 656 personer jämfört med januari 2012.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Det totala antalet medlemmar i Hyresgästföreningen är nu uppe i drygt 534 000 personer.

Det är andra året i rad som föreningen växer och innebär ett trendbrott från åren innan då man stadigt tappade medlemmar.

Något som, enligt förbundsordförande Barbro Engman, gynnar även de som redan har hängt med ett tag.

Annons
Läs ocksåStor variation i antal medlemmar mellan kommunerna

Det är naturligtvis positivt för alla Hyresgästföreningens medlemmar att vi blir fler och fler och därmed starkare, säger hon.

Ökningen har skett över hela landet men allra bäst har det gått i regionerna Västra Sverige, Bäsk och Norrland där medlemstalet är högre än på tio år.

Det är mycket glädjande att vi ökar och det är dessutom många år sedan vi hade en ökning av den här storleken och det är extra roligt. Det visar att vi är på rätt väg, kommenterar Susanne Moge, Hyresgästföreningens nationella medlemsstrateg.

Läs ocksåMedlemstapp i Norrland efter kritik

Hyresgästföreningen har samtidigt lyckats bättre än tidigare år med att locka medlemmar i Stockholm och med att behålla de medlemmar som man redan hade.

Annons

Men Barbro Engman beskriver 2012 som ett tufft år då man fått ta strid mot flera tunga förslag.

Då känns det naturligtvis både extra bra och väldigt viktigt att allt fler hyresgäster uppskattar vårt arbete och vill vara en del av det.

Fakta: Förändring i medlemsantal

2009: -8 4002010: – 6 5762011: +8432012: +3 6562013: -1 919

Källa: Hyresgästföreningen

Läs också Här ska medlemmarna bli många fler Det lönar sig att ta hjälp av Hyresgästföreningen Medlemmar värvas via Facebook och Instagram

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.