Annons

Hyresklart i Söderhamn

Gävleborg Åtta av de tio kommunala hyrorna för 2017 i länet är nu klara. Faxeholmen i Söderhamn höjer hyran med 0,7 procent. Ursprungskravet var 0,95 procent.
Foto: Lena Mattsson
De kommunala hyrorna i Söderhamn höjs med 0,7 procent.

Två kommunala hyror återstår, de för hyresgästerna hos Gavlegårdarna respektive Sandvikenhus. Där har förhandlingarna strandat och ärendena ligger nu hos den partssammansatta hyresmarknadskommittén, HMK.

Hyresgästföreningens förhandlingsledare Owe Hellberg på Gävlekontoret menar att det i båda fallen handlar om höjningskrav grundade på att kommunerna höjt driftsnettot för sina bostadsföretag:
– Det här handlar om ideologi, vi kan inte gå med på de hyreshöjningar företagen vill göra. Jag hoppas att HMK kan ta upp båda ärendena på sitt sammanträde nu i januari.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Gavlegårdarnas bud ligger på 2,3 procent och Sandvikenhus vill höja med 1,5 procent.
Hyresmarknadskommittén består av representanter från Hyresgästföreningen och de allmännyttiga bostadsföretagens organisation Sabo och dess beslut kan inte överklagas.

Läs mer om strandningen här.

Annons
Läs också Ansedda kulturstiftelsen svarar på kritiken: ”Hyresgästerna gör inget annat än att bråka med mig” Marianne, Magnus och Mikael tvingas leva i förfallet hus – mitt i lyxområdet: ”Som att vi inte har människovärde” Så svårt är det för funktionsnedsatta att byta lägenhet: "Ett boende på nåder" Ann-Louise, 47, är fast i lägenheten efter hjärnblödningen - nekades förtur: "Måste härifrån" Centralt boende mitt i smeten – om pippin själv får välja

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.