HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hyresklart i Söderhamn

Gävleborg Åtta av de tio kommunala hyrorna för 2017 i länet är nu klara. Faxeholmen i Söderhamn höjer hyran med 0,7 procent. Ursprungskravet var 0,95 procent.
Foto: Lena Mattsson
De kommunala hyrorna i Söderhamn höjs med 0,7 procent.

Två kommunala hyror återstår, de för hyresgästerna hos Gavlegårdarna respektive Sandvikenhus. Där har förhandlingarna strandat och ärendena ligger nu hos den partssammansatta hyresmarknadskommittén, HMK.

Hyresgästföreningens förhandlingsledare Owe Hellberg på Gävlekontoret menar att det i båda fallen handlar om höjningskrav grundade på att kommunerna höjt driftsnettot för sina bostadsföretag:
– Det här handlar om ideologi, vi kan inte gå med på de hyreshöjningar företagen vill göra. Jag hoppas att HMK kan ta upp båda ärendena på sitt sammanträde nu i januari.

Annons
Läs ocksåSandra efterlyste rumskompis på Facebook: "Roligare komma hem när det lyser och någon har lagat mat"

Gavlegårdarnas bud ligger på 2,3 procent och Sandvikenhus vill höja med 1,5 procent.
Hyresmarknadskommittén består av representanter från Hyresgästföreningen och de allmännyttiga bostadsföretagens organisation Sabo och dess beslut kan inte överklagas.

Läs mer om strandningen här.

Annons
Läs också Gert vet inte hur han ska sluta samla: "Det har gått över styr" Så stökigt får du ha det hemma utan att bli vräkt Höghusen på Sjöryd i Hjo dröjer: "Inte ekonomiskt försvarbart" Juristen om bulvankontrakt - så gör du för att undvika fällorna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.