HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyreskrav från Jönköpings privata värdar

Jönköping En rad bud på hyreshöjningar nästa år har kommit från privata fastighetsägare i Jönköpings län. Spannet på höjningsförslagen ligger på 1,5–5 procent.

Det har rasslat till med hyresyrkanden om nästa års hyra för dem som bor hos privata hyrsvärdar i Jönköping.

Bland annat yrkar Bygginvest på en hyreshöjning på i genomsnitt 1,95 procent. Lundbergs yrkar på 1,7 procent.  M2-gruppen i Jönköping och Tranås vill höja hyran med 2,3 procent nästa år. Företaget Balder, även det i Jönköping och Tranås, har ett hyresyrkande som snittar 3 procent. Även Fastighetsägarna har lämnat bud och en rad mindre privatvärdar.

Läs ocksåSpottande hyresgäst blir av med lägenhetenHyreslagen, bok som ligger på ett bord

Sammanfattningsvis kräver de privata hyresvärdarna i Jönköping, Värnamo och Tranås en hyreshöjning på 1,5–5 procent.

– Med tanke på att inflationen är så låg och att ränktorna sjunkit konstant är det dags att visa återhållsamhet. De taxeökningar vi ser är så marginella på helheten. Nu är det ”payback-time” för hyresgästerna, säger Hyresgästföreningens förhandlare Brigitte Widell.

Läs också Politiker anklagades för svartuthyrning - fick rätt genom 16 år gammalt löfte Goda grannar hjälper i krisen Jönköpingsbo hyrde ut utan lov - nu mister han lägenheten Stor variation i antal medlemmar mellan kommunerna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.