Annons

Hyreskrav från Jönköpings privata värdar

Jönköping En rad bud på hyreshöjningar nästa år har kommit från privata fastighetsägare i Jönköpings län. Spannet på höjningsförslagen ligger på 1,5–5 procent.

Det har rasslat till med hyresyrkanden om nästa års hyra för dem som bor hos privata hyrsvärdar i Jönköping.

Bland annat yrkar Bygginvest på en hyreshöjning på i genomsnitt 1,95 procent. Lundbergs yrkar på 1,7 procent.  M2-gruppen i Jönköping och Tranås vill höja hyran med 2,3 procent nästa år. Företaget Balder, även det i Jönköping och Tranås, har ett hyresyrkande som snittar 3 procent. Även Fastighetsägarna har lämnat bud och en rad mindre privatvärdar.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Sammanfattningsvis kräver de privata hyresvärdarna i Jönköping, Värnamo och Tranås en hyreshöjning på 1,5–5 procent.

– Med tanke på att inflationen är så låg och att ränktorna sjunkit konstant är det dags att visa återhållsamhet. De taxeökningar vi ser är så marginella på helheten. Nu är det ”payback-time” för hyresgästerna, säger Hyresgästföreningens förhandlare Brigitte Widell.

Annons
Läs också Högsta höjningen på decennier - hyresgästen Mia: "Jag blir chockad" "Smutstvätt är skräp" – det här händer med dina prylar Kenneth förlorar sitt bibliotek efter flera års kamp: "En rättsskandal" Kenneth vädjar till Högsta domstolen - vill behålla sitt bibliotek Kenneth tvingas flytta sitt bibliotek: "Det här är upprörande"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.