Annons

Inget gehör för 45 hyresgäster som säger nej till säkerhetsdörrar

Halmstad Hyresgästerna vill inte ha nya säkerhetsdörrar. Men de får inget gehör när hyresnämnden godkänner HFAB:s planer.

När det kommunala bostadsbolaget HFAB byter dörrar på Carl Kuylenstjernas väg kostar det hyresgästerna 108 kronor mer i månadshyra. Åtgärden är av det slag som hyresgästerna måste godkänna och över 40, av cirka 260, gjorde det inte. Därför drevs saken till hyresnämnden.

Under förhandlingen menade hyresgästerna att de gamla dörrarna räckte gott och väl och vissa tyckte till och med att bytet skulle innebära en försämring då brevinkasten försvinner och ersätts av postboxar i trappuppgången.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Enligt hyresnämndens motivering är säkerhetsdörrar inte något som ”kan anses gå utöver den standard som hyresgäster i allmänhet kan tänkas vilja ha”. Vidare är ett godkännande i sådana här fall praxis och hyresvärden får anses ha ett ”beaktansvärt intresse”, vilket är en av de formuleringar som nämnden enligt lagen ska förhålla sig till.

Annons

För ett tag sedan protesterade hyresgäster hos Malmös kommunala bostadsbolag mot byte till säkerhetsdörrar. Om det kan du läsa här: Dyra dörrar trots protester i Malmö

mellanheden2.jpg

Annons
Läs ocksåDömd för upplopp vräks efter svartuthyrning - ville ha kvar bostaden för snabbare frigivningEn polisbil i brand och tre maskerade personer som fotar och bär på stenar.

 

Läs också Så blev anonyma vittnesuppgifter avgörande när hyresgäst vräks: ”Problematiskt” Belamrade sin lägenhet med saker i flera år – därför får hon ändå bo kvar Hundar skällde konstant – men slarvet med hyran gjorde att pappa och tre barn vräks Man lät bli att ändra sin adress – döms igen men slipper fängelse

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.