Annons

Invånarna engagerar sig i Skärblackas framtid

Norrköping ​Skärblacka ska växa och allmänheten får vara med och bestämma hur och var. Idéerna var många vid onsdagens samrådsmöte i Mosstorpsskolan.

​Att Skärblackaborna är intresserade av att vara med och utveckla sin ort går inte att ta miste på. Det kom så många deltagare till samrådsmötet att sittplatserna tog slut.

Efter att Johan Mases, planerare på samhällsbyggnadskontoret vid Norrköpings kommun, berättat om det förslag till utvecklingsprogram som tagits fram var det dags för deltagarna att göra en insats, genom ett grupparbete. I mindre grupper diskuterade de förslaget och tecknade ner det som är viktigast för just dem.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Jonas Karlsson, Magnus Åhlin och Benny Hultgren gillar idén om att bygga nya bostäder längs Motala ström. Men då de är engagerade i den lokala sportfiskeklubben är de samtidigt oroliga för hur tillgången till bra fiskevatten påverkas.

– Alla som är här har olika hjärtefrågor och det är bra att alla får komma till tals, säger lokalpolitikern Mona Olsson (V), som ingick i samma diskussionsgrupp.

Christian Engdahl, som flyttade till orten för 1,5 år sedan, tycker att Skärblacka verkar ha varit en eftersatt del av kommunen och uppskattar att det nu är saker på gång.

Annons
Läs ocksåSnabba bostäder blev verklighet i Skärblacka

– Det är mycket här som borde rustas upp, säger han och nämner sporthallen där det regnar in som ett exempel.

Han tror att upprustning är nödvändigt om fler ska vilja flytta till orten.

För det är ett av målen med utvecklingsprogrammet, som kommunpolitikerna ska besluta om senare i år. Tanken är att Skärblacka ska utvecklas och bli en attraktivare bostadsort.

Läs ocksåSeniorer missnöjda med skötsel

– Skärblacka ligger väldigt bra till, nära Finspång, Norrköping och Linköping, konstaterar Johan Mases.

Annons

Hur många nya bostäder det kan bli, och vilken typ, ska diskuteras senare i processen. Men redan nu finns förslag om att bygga seniorboende i ett område nära centrum. Kommunen vill inte bara locka nya invånare till Skärblacka, utan även underlätta för dem som vill bo kvar på ålderns höst.

Allmänheten har möjlighet att lämna in synpunkter på utvecklingsprogrammet fram till maj.


Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.