HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Snabba bostäder blev verklighet i Skärblacka

Norrköping Ett år och nio månader. Så lång tid tog det från beslut till 30 färdiga hyreslägenheter i Skärblacka.

– Det är nog ett av de snabbaste projekten vi haft. Normalt har vi en total byggtid från beslut till inflyttning på minst tre år, säger Lars Löfgren, marknadschef på kommunägda Hyresbostäder.

Förklaringen till den korta byggtiden var bland annat tillgången på byggklar mark, men också att det för länge sedan stått hyreshus här vilket underlättat i byggprocessen.

Läs ocksåFler felanmälningar när lägenheten blir arbetsplats

Bostadsbygget vid Folkets husvägen påbörjades i slutet av förra året och lagom till jul blev de 30 lägenheterna klara för inflyttning.

— Vi har ett intresse av att det byggs i hela kommunen och inte bara i centrum. Det är roligt att Hyresbostäder lyssnat på det och att man även bygger utanför staden, säger Reidar Svedahl, (L) kommunalråd och ordförande i samhälls- och planeringsnämnden.

Nybygget består av tre trähus i två våningar med 1–3 rum och kök. Hyresbostäder har sökt investeringsbidrag på cirka 4-5 miljoner kronor för att kunna hålla nere hyresnivåerna, som landar på cirka 4980—8920 kronor i månaden beroende på lägenhetsstorlek.

Läs ocksåDe fann lägenhet via Facebook: "Gäller att vara uppmärksam"

– Det har varit en jättebra efterfrågan. Ettorna har vi fått jobba lite mer med, men annars har det varit lätt att få lägenheterna uthyrda, säger Thomas Gustafson, uthyrningschef på Hyresbostäder.

Enligt hyresvärden kan det komma att bli ännu fler bostäder på orten.

— Det finns ytterligare en byggrätt på tomten intill och vi ser att det finns en efterfrågan på nya bostäder i Skärblacka, säger Lars Löfgren.

Läs ocksåHyresuppgörelsen får kritik - hyresgäster fick inte vara med
Läs också Så mycket höjs Norrköpingshyrorna Glömde potatisen - hyresgäst åtalas

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.