Annons

Snabba bostäder blev verklighet i Skärblacka

Norrköping Ett år och nio månader. Så lång tid tog det från beslut till 30 färdiga hyreslägenheter i Skärblacka.

– Det är nog ett av de snabbaste projekten vi haft. Normalt har vi en total byggtid från beslut till inflyttning på minst tre år, säger Lars Löfgren, marknadschef på kommunägda Hyresbostäder.

Förklaringen till den korta byggtiden var bland annat tillgången på byggklar mark, men också att det för länge sedan stått hyreshus här vilket underlättat i byggprocessen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Bostadsbygget vid Folkets husvägen påbörjades i slutet av förra året och lagom till jul blev de 30 lägenheterna klara för inflyttning.

— Vi har ett intresse av att det byggs i hela kommunen och inte bara i centrum. Det är roligt att Hyresbostäder lyssnat på det och att man även bygger utanför staden, säger Reidar Svedahl, (L) kommunalråd och ordförande i samhälls- och planeringsnämnden.

Annons

Nybygget består av tre trähus i två våningar med 1–3 rum och kök. Hyresbostäder har sökt investeringsbidrag på cirka 4-5 miljoner kronor för att kunna hålla nere hyresnivåerna, som landar på cirka 4980—8920 kronor i månaden beroende på lägenhetsstorlek.

Läs ocksåNorrköpingshyror höjs med 5,3 procent: "Inget att bli lycklig över"Hyresgäst och Hyresbostäder i Norrköping

– Det har varit en jättebra efterfrågan. Ettorna har vi fått jobba lite mer med, men annars har det varit lätt att få lägenheterna uthyrda, säger Thomas Gustafson, uthyrningschef på Hyresbostäder.

Enligt hyresvärden kan det komma att bli ännu fler bostäder på orten.

Annons

— Det finns ytterligare en byggrätt på tomten intill och vi ser att det finns en efterfrågan på nya bostäder i Skärblacka, säger Lars Löfgren.

Läs ocksåAnitas värd vill höja hyran med 11 procent: ”Helt orimligt”Anita Andersson Landegren är hyresgäst hos Hyresbostäder i Norrköping.
Läs också Löser störningar med samtal: ”Vi tror inte man stör med flit” Flera renoveringar stoppas efter byggfirmans konkurs Hyresbostäder vill minska byggandet i Norrköping: ”Känns galet just nu”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.