Annons

Invigning med stjärnglans i Skäggetorp

Linköping ​De riktigt unga Skäggetorpsborna har fått en ny lekplats. De har själva fått vara med och bestämma hur den skulle se ut.

​På lördagen var det invigning av den nya lekplatsen i Skattegården i Skäggetorp, Linköping. Den har kommit till inom ramen för ett samarbetsprojekt som bostadsbolaget Stångåstaden och Hyresgästföreningen driver tillsammans. Det är Stångåstaden som har köpt in lekredskapen.

– Tanken är att lekplatsen framför allt ska vara till för barn mellan två och åtta år, eftersom de äldre barnen redan har allaktivitetsparken att vara i, säger Helén Ohlsson från Hyresgästföreningen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Lekredskapen har valts med den utgångspunkten, men det har gjorts tillsammans med barnen som bor i området. I april 2010 hölls en temakväll i Skattegården. Då fick de unga hyresgästerna möjlighet att önska hur de ville att lekplatsen skulle se ut. Rutschkana var det som önskades mest, och nu står den där, mitt på den nya lekplatsen, omgiven av gungor, gungbräda och klätterställningar.

Cecilia Duman, 3,5 år, tycker att rutschkanan är precis lagom läskig.

Annons

– Mer! säger hon efter att ha landat i sanden nedanför och börjar klättra upp igen.

Läs ocksåSmåstadsidyll med skamfilat rykte - nu fyller Skäggetorp 50En man och en kvinna i Skäggetorpscentrum.

Invigningen fick extra stjärnglans genom medverkan av både dam- och herrspelare från Linköpings Hockey Club. Emanuel Thomas fick chansen att utmana idolen Erik Andersson, med nummer 3 på tröjan, i fotbollsspel. Det visade sig att LHC-backen har talang även för den sporten, men Emanuel var ändå strået vassare i matchen, som blev mycket målrik.

– Jag vann, deklarerade Emanuel.

Nästa satsning i samarbetsprojektet är en redskapsbod där hyresgästerna ska kunna låna maskiner, som gräsklippare och häcksax, för att lättare kunna sköta sina uteplatser.

Annons
Läs ocksåSå vill hyresvärdarna göra Berga mer attraktivt

– Vi har redan det i några andra områden och det fungerar bra, säger Mikael Carlsson från Stångåstaden.

Syftet med samarbetsprojektet, som har pågått i drygt två år och beräknas fortsätta minst lika länge, är att underlätta för hyresgästerna att lära känna varandra genom att skapa mötesplatser och erbjuda aktiviteter.

Läs också Fler felanmälningar när lägenheten blir arbetsplats Hyreshöjningen skjuts upp - så här stor blir den Anklagade grannen för olaglig tvätt - nu måste 77-åringen flytta

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.