Annons

Katrineholm ansöker om vite mot D Carnegie & Co

Katrineholm Bygg- och miljönämnden i Katrineholm har ansökt till mark- och miljödomstolen om vite på 9000 kronor för D Carnegie & Co eftersom de inte följt ett föreläggande om vite till kommunen.
Foto: Monika Steczkó
Bygg- och miljönämnden i Katrineholm har vänt sig till mark- och miljödomstolen för att få Carnegie att betala ett vitesföreläggande.

I samband med ett pumphaveri hade en kulvert fyllts upp med olja utanför en av Carnegies fastigheter i Katrineholm i september förra året. Incidenten skedde i samband med fastighetsunderhåll. Kulverten tömdes på sitt innehåll med slambil samma datum. Enligt en inspektion som gjordes några dagar senare kom oljan troligtvis från en oljeavskiljare i ett intilliggande parkeringshus.

I samband med inspektionen uppmanades Carnegie att lämna in en skiss över ledningarna samt förklara hur oljan kunde gå från oljeavskiljaren till kulverten, hur avskiljaren besiktigats och tömts och hur mycket slam som slambilen sög upp. Beslutet förenades med ett vite på 9000 kronor.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Slutdatum för redovisning var den 2 mars i år. Men trots påminnelser kom inget svar från Carnegie. Därför vände sig bygg- och miljönämnden till Mark- och miljödomstolen i Nacka med en ansökan om ett vitesföreläggande på samma belopp, 9000 kronor.

Mark- och miljödomstolen har ännu inte fattat något beslut.

Annons
Läs också Grannen rökte – kvinnan deponerade hyran: "Stridsåtgärd eller för att trakassera" Dorothee cyklade med Egyptens president – "Han kallade det för ett maratonlopp" Hyresvärden vägrar fixa bristerna - tvingas betala 20 000 kr Råttor, fukt och dålig ventilation – hyresgästerna fick nog och anlitade privata jurister Kommunen griper in: "Lägenhetsdörrarna var fulla av kackerlackor och sekret"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.