Annons

Katter rev tapet för 17 000 kr

Uppsala Hyresgästen fick betala en saftig räkning för katternas klös på tapeterna. Men det kunde ha blivit mycket mer.

− Mina två katter hade rivit upp ganska mycket, speciellt i kanterna. Det var många småställen och sen var det en större bit i hallen, säger hyresgästen Dick Lundin som numera bor i Uppsala. Kattincidenten inträffade i hans lägenhet i Landskrona.

När han skulle flytta därifrån besiktigades lägenheten och det konstaterades att hans två katter förstört tapeterna på olika ställen. Dick Lundin accepterade att han skulle betala 15 000 kronor om han inte själv åtgärdade skadorna. Han valde det senare alternativet men värden godkände inte hans reparationer och gjorde om det. När fakturan kom var den på 27 000 kronor och inte på 15 000 kronor. 

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Dick Lundin bestred fakturan och var tveksam till om beloppet var skäligt. När han inte fick något svar kontaktade han Hyresgästföreningens jurist Malou Gamborn som bad värden förklara varför fakturan var på just 27 000 kronor.

Annons

Hon poängterade också att värden inte gjort ett så kallat åldersavdrag på tapeterna. Tapeter förlorar i värde varje år. Bovärden förklarade att han inte kände till detta och skickade en ny faktura på 17 000 kronor. 

− Det kändes väldigt skönt att det blev rätt summa fast det kändes jobbigt att betala 17 000 kronor, säger Dick Lundin.

Annons
Läs ocksåKvinna hade nio hundar i lägenheten: ”Lukten går inte att beskriva”
Läs också Hyresgästen lämnade kvar möbler – och död katt Stanken av kattkiss så stark att grannar nästan kräktes – 79-årig kvinna tvingas flytta Värden var för sent ute – hyresskulder preskriberas efter två år Lovade betala för kattkisset - ångrade sig och gick till polisen: "Aldrig skrivit på det aktuella avtalet"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.