HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Kommunen söker eldande hyresvärd med hjälp av polis

Malmö Röken från huset störde grannarna på Sofielund. Nu hotar kommunen med vite om inte hyresvärden hör av sig och visar att värmesystemet är godkänt.
Skorstenen på bilden är inte samma som den i artikeln.

Miljöförvaltningen kunde inte se någon rök när de följde upp en anonym anmälan med en inspektion. Men enligt uppgifter från hyresgäster eldas det med pellets året runt.

De lokala och kommunala föreskrifterna i Malmö säger att det är förbjudet att elda året om på det sättet, utan en panna som är miljögodkänd eller har en ackumulatortank. Miljöförvaltningen ville se dokumentation som visade att eldningen inte var ett regelbrott och hotade med vite.

Annons
Läs ocksåSe upp – detta får din hyresvärd inte göra

Eftersom hyresvärden inte lyckats visa upp dokument som gjort kommunen nöjd eller gett besked om att han tagit del av viteshotet har ärendet nu hamnat hos polisen. Men även där har man misslyckats med att få tag på värden för en delgivning.

Mannen riskerar att få betala 500o kronor om eldningen inte lever upp till kraven, plus lika mycket till för varje månad som det fortsätter. Han har tidigare varit inblandad i konflikter med både Hyresgästföreningen, kommunen och hyresgäster och äger fastigheter som varit tvångsförvaltade eftersom han inte velat åtgärda brister.

Annons
Läs också Alla hyresgäster anklagades för oväsen: ”Störningar från din lägenhet” Föräldrar vräks efter tonårssonens terror i trapphuset Mamma till hotfull son kan förlora sitt hyreskontrakt – han skrämmer grannarna Barnfamiljer betalar ockerhyror för fönsterlösa mini-ettor: "Bor i trånga utrymmen"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.