HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Kommunen söker eldande hyresvärd med hjälp av polis

Malmö Röken från huset störde grannarna på Sofielund. Nu hotar kommunen med vite om inte hyresvärden hör av sig och visar att värmesystemet är godkänt.
Skorstenen på bilden är inte samma som den i artikeln.

Miljöförvaltningen kunde inte se någon rök när de följde upp en anonym anmälan med en inspektion. Men enligt uppgifter från hyresgäster eldas det med pellets året runt.

De lokala och kommunala föreskrifterna i Malmö säger att det är förbjudet att elda året om på det sättet, utan en panna som är miljögodkänd eller har en ackumulatortank. Miljöförvaltningen ville se dokumentation som visade att eldningen inte var ett regelbrott och hotade med vite.

Läs ocksåStörde grannarna – sägs upp

Eftersom hyresvärden inte lyckats visa upp dokument som gjort kommunen nöjd eller gett besked om att han tagit del av viteshotet har ärendet nu hamnat hos polisen. Men även där har man misslyckats med att få tag på värden för en delgivning.

Mannen riskerar att få betala 500o kronor om eldningen inte lever upp till kraven, plus lika mycket till för varje månad som det fortsätter. Han har tidigare varit inblandad i konflikter med både Hyresgästföreningen, kommunen och hyresgäster och äger fastigheter som varit tvångsförvaltade eftersom han inte velat åtgärda brister.

Läs också Värden ville avhysa - men uppsägning får bakläxa Skövdevärd tvingas betala vite Så hög temperatur får du acceptera inomhus Barngäng sätter skräck i bostadsområde

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.