Annons

Kräver 39 000 kronor efter uppbrutet parkettgolv

Malmö Hyresgästen sade upp sin lägenhet och flyttade ut i höstas. Då upptäckte hyresvärden att parkettgolvet delvis var uppbrutet och att hyresgästen lämnat kvar möbler.
Foto: Kristina Wahlgren

För att lägenheten, en trerummare på Kroksbäck i Malmö, skulle kunna bli bebolig igen tvingades hyresvärden att tömma den på kvarlämnade saker, lägga ett nytt parkettgolv och byta lås och taggar, eftersom hyresgästen inte lämnat tillbaka alla sina nycklar. Det hävdar hyresvärden som nu stämmer hyresgästen i tingsrätten på 39 000 kronor. I summan ingår också två obetalda månadshyror.

Annons
Annons
Läs också Smarta tips för att hyra ut din bostad enklare Fastighetsskötare hotade kvinna som precis blivit misshandlad: "Se till att du står utan bostad" Hyrde ut rum i smyg – i hyresfemma som socialtjänsten betalade: "Undanhöll uppgifter" Kvinna hyrde ut sin lägenhet för sexköp – för sex gånger originalhyran Besöker hyresvärden fem gånger om dagen – kan vräkas efter 70 år i samma lägenhet: ”Rop på hjälp” Sexbarnsfamilj ockuperade trapphuset med saker: "Skor och annat som måste förvaras"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.