Annons

Kräver böter för brister

Trelleborg Ett eluttag, ett element och en plastmatta är trasiga. Småsaker, men trots det fixar inte värden bristerna. Nu går hyresgästen till hyresnämnden.
Foto: Kristina Wahlgren

Hyresgästen har tröttnat på bristerna i lägenheten. Han vill att hyresnämnden tvingar värden att åtgärda de tre mindre bristerna. Om inte värden löser det inom en månad vill hyresgästen att värden tvingas betala ett vite på 5 000 kronor. Sina krav har hyresgästen lämnat till hyresnämnden som ska besluta om fallet. Bristerna som kräver åtgärder är: en plastmatta som släpper från golvet, ett eluttag som sitter löst och ett element som inte fungerar.

Annons
Annons
Läs också Tips för att njuta fullt ut av din båtsemester Hyresgäst tar strid för få behålla sin extra lägenhet: "Behöver den till aktiehandel" Bristerna i Kenneths lägenhet fixades inte på flera månader: "Det är tröttsamt" Drog egna rörledningar – orsakade vattenskador för hundratusentals kronor Värden har låst in familjens ägodelar – efter tre månader är läget akut: "Vi har ingenting och barnen fryser" Miljonbidrag ska ge guldkant till äldre – men boende undrar hur pengarna används: "Jag känner mig lurad"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.