HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Kriminell anhörig får inte hyra

Kristianstad I väntan på pensionen vill kvinnan i Kristianstad hyra ut sin bostad till en anhörig. Bostadsrättsföreningen säger nej och hänvisar till andrahandshyresgästens kriminella förflutna.
Foto: Pixabay
Trots att den tilltänkta hyresgästens och bostadsrättsföreningens versioner om ett grannbråk skiljer sig åt anser hyresnämnden att bostadsrättsföreningen har rätt att neka mannen hyreskontrakt.

Bostadsrättsföreningen i Kristianstad har ingenting att invända mot att kvinnan vill hyra ut sin lägenhet i väntan på pensionen. Däremot accepterar de inte den tilltänkta hyresgästen. Föreningen har tidigare polisanmält mannen efter att han uppträtt hotfullt mot en granne som vägrade att släppa in honom i huset. Enligt föreningen ska mannen bland annat ha hotat grannen med en kniv.

Trots att den tilltänkta hyresgästen uppger att han aldrig hade någon kniv och att bråket med grannen inte var så allvarligt som föreningen vill påskina väljer hyresnämnden att gå på föreningens linje.

Läs ocksåKräver sänkt hyra av sin arbetsgivare

Hyresnämnden anser att det faktum att mannen förekommer under nio avsnitt i belastningsregistret är oroande. Nämnden uppger även att det inte går att bortse från att föreningens beskrivning av bråket är korrekt.

Läs också Hyresgäster får ej tillbaks kvarglömda saker Hyresgäst vann strid om uthyrning i andra hand Felmedicinerad hyresgäst slog sönder hyresrätt Hyresgäst åtgärdade brister – nekas pengar av värden

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.