Annons

Kriminell anhörig får inte hyra

Kristianstad I väntan på pensionen vill kvinnan i Kristianstad hyra ut sin bostad till en anhörig. Bostadsrättsföreningen säger nej och hänvisar till andrahandshyresgästens kriminella förflutna.
Foto: Pixabay
Trots att den tilltänkta hyresgästens och bostadsrättsföreningens versioner om ett grannbråk skiljer sig åt anser hyresnämnden att bostadsrättsföreningen har rätt att neka mannen hyreskontrakt.

Bostadsrättsföreningen i Kristianstad har ingenting att invända mot att kvinnan vill hyra ut sin lägenhet i väntan på pensionen. Däremot accepterar de inte den tilltänkta hyresgästen. Föreningen har tidigare polisanmält mannen efter att han uppträtt hotfullt mot en granne som vägrade att släppa in honom i huset. Enligt föreningen ska mannen bland annat ha hotat grannen med en kniv.

Trots att den tilltänkta hyresgästen uppger att han aldrig hade någon kniv och att bråket med grannen inte var så allvarligt som föreningen vill påskina väljer hyresnämnden att gå på föreningens linje.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresnämnden anser att det faktum att mannen förekommer under nio avsnitt i belastningsregistret är oroande. Nämnden uppger även att det inte går att bortse från att föreningens beskrivning av bråket är korrekt.

Annons
Läs också Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Mormor Ingrid ville hjälpa barnbarn - nekas hyra ut i andra hand av domstol Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Bodde i Nigeria i fyra år – lägenhetsbluffen avslöjades av felanmälan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.