Annons

Lägenhetsbesiktning via nätet

Nyheter Hyresgästerna i Karlskronahem blir först i landet med att få digitala besiktningar av lägenheter.​
Digitala besiktningar med besiktningsprotokoll på Internet för hyresgästerna. Det blir snart verklighet i allmännyttiga Karlskronahem i Karlskrona.
– Vi sätter igång systemet med de digitala besiktningarna nästa vecka. Och vi vet att systemet fungerar, eftersom vi redan har kört en testomgång där våra bovärdar varit uppkopplade mot en server med besiktningsprotokoll och annan information om varje enskild lägenhet, säger Roger Lindberg, VD på Karlskronahem.
– Via nätet kan hyresgäster som flyttar in se vilka anmärkningar som finns på lägenheten, vilka som snart ska åtgärdas och vilka som vi väntar med. Dessutom ska man kunna följa ärendets gång och se exempelvis vilken målerifirma som ska måla och när arbetet ska utföras.
 
Karlskronabostäders hyresgäster kan redan sen tidigare logga in med en pinkod på bostadsföretagets hemsida och göra felanmälan.
– Den avflyttande hyresgästen kan se hur mycket de eventuella skador som måste åtgärdas kostar, säger Roger Lindberg och tillägger att de hyresgäster som inte har tillgång till Internet är välkomna att ringa och ställa frågor om besiktning och annat.
 

Annons
Läs också Rebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din Överfall i tvättstuga – trostjuv slog hyresgäst med hammare Hos Jessica får katterna bestämma stilen Ett nytt sätt att bo i hyresrätt – villaliv på 35 kvadrat Mäklare varnas efter affär med hyreshus Rätt förberedd – när krisen kommer

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.