HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Läget avgör inte hyrani Söderköping

Östergötland Hyrorna är nu klara för många av de privata fastighetsägarna i Finspång, Söderköping och Valdemarsvik. Höjningen blir mellan 1,75 och 2,4 procent i genomsnitt.

Från årsskiftet höjs hyrorna i Söderköping hos de värdar som är medlemmar i Fastighetsägarna med cirka 2 procent, vilket är lika mycket som hos det kommunala bostadsbolaget Ramunderstaden. I praktiken innebär det en höjning med cirka 100 kronor i månaden om du bor i en tvårumslägenhet på 60 kvadratmeter och betalar 5 000 kronor i hyra. Men de privata hyresvärdarna hade velat ha betydligt mer. Fastighetsägarna anser att hyrorna ligger för lågt i Söderköping och att faktorer som läge, standard och förvaltningskvalitet ska få påverka hyrorna.

–De hade yrkat på en höjning med 4-5 procent och en differentierad hyressättning, där höjningen skulle vara högre i innerstaden och lägre i ytterkanten. Men det gick inte igenom, säger Kristina Jonsson, förhandlare på Hyresgästföreningen.

Annons
Läs ocksåNästa års hyror klara för Hallstahems hyresgäster

I Valdemarsvik blir höjningen mellan 1,7 och 2,4 procent hos de privata värdarna Berg & Co, Fogelvik Estate, Guldnyckeln och Bo Ahlgren. Höjningen ser olika ut beroende på var du bor. Lägenheter med kallhyra får den lägsta höjningen medan hyresgäster med varmhyra i mer eftertraktade centrumfastigheter får den högsta höjningen.

 I Finspång följer de nya hyrorna hos Bovista, K/S Sweden Real Estate och Limhamnshus samma utveckling som det kommunägda Vallonbygden, det vill säga en höjning på cirka 2,1 procent i genomsnitt. De nya hyrorna gäller preliminärt från 1 april.

Annons
Läs också Nu gör Liedholms hus comeback Nystartat fik samlar grannarna Nya hyror i Jämtland från 1 februari Hyresbrister ska avslöjas i Finspång

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.