Annons

Nystartat fik samlar grannarna

Finspång Tjugoåtta, tvåa, åtta. Kring bingobrickorna på det nya språkcaféet i Finspång samlas folk för att tävla om priser – men också för att lära sig svenska och mycket annat.

– Alla är välkomna, vi riktar oss både till nyanlända och svensktalande. I kväll ska vi tala svenska och testa att spela bingo, då får man även lära sig siffror, förklarar Dan Danho, boendeutvecklare på Hyresgästföreningen.

Kvarterslokalen i Dunderbacken är välfylld och full av liv. Det är andra kvällen för det nystartade språkcaféet i Finspång och ett 20-tal hyresgäster har samlats, både barnfamiljer och äldre.

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

– Jag tycker det är bra, man får en uppfattning om varandra och lär känna de som bor här, säger Anncharlotte Andersson, hyresgäst och aktiv i Hyresgästföreningen.

Annons

När bingospelet dras i gång är det många av deltagarna som spelar för första gången.

– Jag tyckte det var roligt, det var nytt för mig. Det är bra att komma hit och få tala svenska, säger Mariam Amar, som ropade ut kvällens första bingo och vann en klocka.

Läs ocksåHyresbrister ska avslöjas i Finspång

Träffarna hålls en gång i veckan och arrangeras av Hyresgästföreningen och studieförbundet Sensus. Tanken är att skapa en bättre gemenskap i området, öva på svenska språket och sprida kunskap om vad som gäller när man bor i en hyreslägenhet.

Annons

– Vi har pratat om vilka rättigheter och skyldigheter man har som hyresgäst. Om sopsortering och att man inte får göra vissa saker själv hemma i lägenheten. Går elementet sönder så kan man få det lagat, säger Wael Korkis på Sensus.

Läs också Finspång kan få 200 lägenheter Chatarina har alltid reslust Vd-villa byggs om till hyreshus Han vill rusta Dunderbacken

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.