Annons

Mölndalsbostäder vill höja sina hyror

Mölndal Hyresförhandlingarna i Mölndal har startat. Kommunala Mölndalsbostäder kräver att få höja sina hyror med 3,5 procent, det högsta kravet på flera år.
Foto: AnnaKarin Löwendahl

Det är Hyresgästföreningen som i ett mejl till sina medlemmar berättar om Mölndalsbostäders yrkande och att förhandlingarna har börjat.

Mölndalsbostäder vill höja hyrorna från den 1 april och har yrkat på en höjning med 3,5 procent, enligt utskicket.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

För en lägenhet med en hyra på 6 000 kronor motsvarar det en ökning med 210 kronor i månaden.

Kravet kan jämföras med att fjolårets förhandlingar slutade med en hyreshöjning på i snitt 1,99 procent för Mölndalsbostäders hyresgäster. Då hade bolaget yrkat på att få höja med 3,35 procent.

Annons

Trenden i Mölndal är precis som i resten av landet att både kommunala och privata hyresvärdar kräver allt högre hyreshöjningar, efter några år i mitten på 2010-talet då uppgörelserna låg på mycket låga nivåer.

Läs ocksåBarbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen"

LÄS MER:

Här är värdarna i Västra Götaland som vill höja hyran 2020 – hela listan

Annons

Så mycket höjer västsvenska värdar hyran – alla färdiga uppgörelser hittills

Läs ocksåHyresgäst fick ingen hyresavi på flera år – nu blir hon vräkt för obetalda hyrorPerson som river hyreskontraktet.

Så går det till när din hyra förhandlas

Läs också Uppsagd för sju sena hyror – så lyckas hyresgästen ändå få behålla kontraktet Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång" Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.