Annons

Norrlandsföräldrar redo betala för studentlya

Umeå Långa köer till studentbostäder i landet och framtvingade akutlösningar för att få kontroll över bostadsfrågan har fått föräldrarna att vilja komma till undsättning.
Enligt en landsomfattande undersökning som Bobarometern gjort kan hälften av närmare tusen tillfrågade föräldrar tänka sig att betala upp till en halv miljon för ett tak över sitt barns huvud under studenttiden. Fyra procent är beredda att betala över två miljoner.
 
Men köpkraften och viljan skiljer sig mellan olika regioner i landet. Mest benägna är föräldrar i Västra Götalandsregionen med 64 procent, följt av Stockholm med 63 procent.
 
Mest tveksamma ställer sig norrlänningarna inför att behöva betala för en studentbostad. Men trots det är siffran hög, hela 48 procent kan tänka sig att hosta upp ett bidrag till bostad. De allra flesta i norr tycker däremot att maxpriset bör stanna vid en halv miljon – inte mer. Jämfört med Stockholm där majoriteten tycker att gränsen går vid en miljon.
 
– De regionala skillnaderna i vad man är beredd att betala för lägenheten förklaras till viss del av att priset för en enrumslägenhet skiljer sig betydligt åt i delar av landet, säger Peeter Pütsep, vd på Svensk Fastighetsförmedling, i ett pressmeddelande.

Annons
Läs också Rebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din Studenter tar strid mot värdens hyreskrav: ”Fylls på med namn hela tiden” Carolines studentbostad räddad – genom 50 år gammalt avtal: "Jätteglad att få bo kvar" Tvärnit för förhandlingar om studenthyror i Göteborg Lundastudent tog inga poäng – kastas ut från sitt boende Catherine gör städningen till ett rent nöje – ingen idé att klanka ner på studenterna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.