Annons

Norska Heimstaden räknar på Ekerö Bostäder

Nyheter ​Det norska bostadsbolaget Heimstaden har besökt Ekerö för att på plats bilda sig en uppfattning om det kommunala bostadsbolaget. Heimstaden har också begärt kompletterande upplysningar vid sidan av det prospekt som fastighetskonsulten Newsec tagit fram år Ekerö kommun.
Heimstaden är den enda hittills kända spekulanten. Ekerö Bostäder har 735 bostadslägenheter, och priset ligger i storleksordningen 750 miljoner kronor. Anbudstiden går ut 28 augusti.
Samtidigt pågår namninsamlingen till stöd för folkomröstning om utförsäljningen.
– Vi har fått in omkring två tusen namnunderskrifter berättar oppositionsrådet Ulric Andersen (s). Det räcker med 850 namn för att få kraft bakom kravet på folkomröstning.
Andersen är en smula kluven inför kravet på folkomröstning:
– Normalt tycker jag att de valda politikerna ska fatta besluten, och ta ansvaret. Men den här frågan kördes igenom på några veckor, under rubriken ”övriga frågor”. Politikerna fick nöja sig med de upplysningar som ryms på ett halvt pappersark.
Socialdemokraterna kräver därför folkomröstning i första hand. Om försäljningen ändå blir av har den samlade oppositionen ställt samman tjugofem tunga frågor som de önskar besvarade före beslut. Det gäller bland annat Ekerös bostadsförsörjning på sikt.
Heimstaden är ett av Sveriges större privata bostadsbolag med omkring 13 000 lägenheter. Bolaget fick förra året flest klagomål bland de 200 stora bostadsbolag som Hem & Hyra granskade. Och i dagarna får Heimstaden stora rubriker i Skåne, där hyresgästerna fortfarande hittar alltför många råttor i sina bostäder trots att Heimstaden larmades redan tidigt i våras.

Annons
Läs också Försäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar Äntligen post i brevlådan – men det tog nio månader Fem år senare – nu har Fagersta till slut ett kommunalt bostadsbolag "Målet är aldrig att resultatet ska bli bra" – allmännyttorna är fast i fuskarnas klor Kommunen som går mot strömmen - här startas en ny allmännytta Han blir ny vd för Uppsalahem

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.