HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Ny lag ska korta byggtider

Nyheter Riksdagen har klubbat igenom en lag som ska förkorta överklagandeprocessen, något som bör leda till en effektivare plan- och byggprocess.

Från och med den 1 juni ska länsstyrelserna inte längre pröva överklagandebeslut av detaljplaner. Ärendena ska i stället gå direkt till mark- och miljödomstolarna efter att regeringspartiernas riksdagsledamöter röstat för förslaget med stöd av Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna.

– Det nya lagförslaget skapar förutsättningar för att göra det upp till fyra månader snabbare att bygga bostäder, sa bostadsminister Mehmet Kaplan (MP) när han presenterade lagförslaget i höstas.

Läs också Skandalvärd i Gräfsnäs riskerar vite på 125 000 kronor Granne överklagade bryggeri – fick rätt Överklagar nej till tvångsförvaltning Svårt att få rätt mot bostadsförmedlingen ”Myt att Hyresgästföreningen försöker stoppa bostadsbyggande”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.