Annons

Ny medlemsavgift föreslås för hela Hyresgästföreningen

Nyheter 85 kronor. Så mycket ska ett medlemskap i Hyresgästföreningen kosta framöver. Det vill förbundsstyrelse klubba igenom på årets stämma i mitten av juni.

Tidigare har medlemsavgiften i Hyresgästföreningen sett olika ut i olika delar av landet. Målet är nu att alla medlemmar ska betala lika mycket. Den nya avgiften, på 85 kronor, föreslås börja gälla från och med 2019. Delvis baseras förslaget på att avgifterna trots allt är rätt lika landet över.

– Som mest skiljer det sig några få kronor, så det är en väldigt liten skillnad i dag. Vi tycker att det finns en rättvisa i att betala lika mycket oavsett var du bor i landet. Vår ambition är att ge samma service oavsett var man bor, säger Jonas Nygren, förbundschef.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Att införandet av en gemensam nivå kommer just nu beror på att många regioner redan ligger på 85 kronor, enligt honom. Alternativet skulle då vara att införa ett tak. Samtidigt innebär den nya avgiften en höjning för vissa medlemmar.

Annons

– Det beror på att vi inte vill behöva sänka kvaliteten på det vi erbjuder och erbjuda en sämre service. Då måste vi hamna på den här nivån, annars får det för stora effekter för hela förbundet, säger Jonas Nygren.

I dag är medlemsavgiften mellan 80 och 85 kronor i månaden. Förändringen innebär också att kostnaden i fortsättningen ska fastställas på förbundsstämman.

Annons
Läs ocksåHyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta”Den svenska artisten Loreen efter Eurovisionvinsten i Liverpool 2023 samt Hyresgästföreningens logga.
Läs också När som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt” Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.