HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Nynäshamnsbostäder bygger 95 lägenheter

Nynäshamn Rejält försenat och många turer. När Nynäshamnsbostäder skulle bygga nytt ville ingen bygga. Räddningen blev ett slovenskt byggbolag som tackade ja.

Nynäshamnsbostäders försök att bygga 95 hyresrätter är också en lägesbeskrivning av den svenska byggmarknaden där byggboomen har gjort det svårt att få tag på företag som vill bygga. När bolaget gick ut med en upphandling av bostäderna stötte de på patrull.

Bolagets vd Sanja Batljan berättar att de gick ut med förfrågningsunderlaget i upphandlingen i två omgångar. Hon har också ringt och mejlat flera stora byggbolag men hittade ändå inget bolag som ville bygga. Det slutade med att det slovenska bolaget Pomgrad lämnade det bästa anbudet vid andra omgången och nu ska bygga bostäderna.

Läs ocksåVärd vill ha hjälp av Skatteverket: ”Borde få mejl när någon skriver sig”

– Jag är jätteglad att vi kan bidra med mer lägenheter i Nynäshamn och räknar med byggstart i oktober, säger hon.

Bolaget har även planer på att bygga ytterligare 200-250 lägenheter genom förtätningar på bland annat Mörbyvägen, Nickstahöjden och Gröndalsvägen/Fröjas väg.
– Om jag är lite optimistisk blir det byggstart nästa år, säger hon.

Läs också Ny lag ökar risken för fusk med hyreskontrakt och adresser Tunabyggen anställer forskare - ska bli bättre på att samarbeta Fagersta startar kommunalt bostadsbolag Måste flytta efter upprepade störningar och hot

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.