Annons

Nynäshamnsbostäder bygger 95 lägenheter

Nynäshamn Rejält försenat och många turer. När Nynäshamnsbostäder skulle bygga nytt ville ingen bygga. Räddningen blev ett slovenskt byggbolag som tackade ja.

Nynäshamnsbostäders försök att bygga 95 hyresrätter är också en lägesbeskrivning av den svenska byggmarknaden där byggboomen har gjort det svårt att få tag på företag som vill bygga. När bolaget gick ut med en upphandling av bostäderna stötte de på patrull.

Bolagets vd Sanja Batljan berättar att de gick ut med förfrågningsunderlaget i upphandlingen i två omgångar. Hon har också ringt och mejlat flera stora byggbolag men hittade ändå inget bolag som ville bygga. Det slutade med att det slovenska bolaget Pomgrad lämnade det bästa anbudet vid andra omgången och nu ska bygga bostäderna.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Jag är jätteglad att vi kan bidra med mer lägenheter i Nynäshamn och räknar med byggstart i oktober, säger hon.

Bolaget har även planer på att bygga ytterligare 200-250 lägenheter genom förtätningar på bland annat Mörbyvägen, Nickstahöjden och Gröndalsvägen/Fröjas väg.
– Om jag är lite optimistisk blir det byggstart nästa år, säger hon.

Annons
Läs också Gottsunda centrum firar 50 år – nu rustas miljonprogramshusen Kräver 1,4 miljoner i skadestånd - Hyresgästföreningen stämmer Svenska hus för olaglig hyreshöjning Fimpade fel – får betala 700 000 i skadestånd Godsägarna krävde dubblerad hyra i nämnden: "Ville veta var taket går" Flera års slarv med hyran och varningar om uppsägning – så räddades ändå kontraktet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.