HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Nytt försök med sänkt hyra för Kalmarlägenhet

Kalmar Hyran var på tok för hög, ansåg hyresgästen, men ärendet drog ut på tiden i hyresnämnden, vilket JO kritiserat. Nu gör Hyresgästföreningen ett nytt försök med hyressänkning.

Det första ärendet, det som drog ut på tiden, återkallades av Hyresgästföreningen på grund av en formell miss. Något beslut blev det alltså aldrig. Men nu ligger en ny ansökan om hyressänkning hos hyresnämnden och väntar på sammanträde.

När hyresgästen flyttade in 2012 upptäckte hon att hennes hyra på drygt 6 000 kronor är betydligt högre än den som den förra hyresgästen betalat – en hyra som dessutom fastställts av hyresnämnden till 4 750 kronor 2011.

Läs ocksåÄndrade adress tolv gånger - klen bevisning när Kfast försökte bryta kontrakt

Hyresgästföreningen vill att hyran ska bestämmas till 5 200 kronor. Det håller inte hyresvärden med om, han önskar tvärt om att hyresnämnden ska fastställa hyran till nära 6 400 kronor. Men att höja hyran via hyresnämnden går inte utan att först informera hyresgästen om detta. Dessutom påpekar Hyresgästföreningen att det finns förhandlingsordning för fastigheten, vilket gör att hyresvärden är skyldig att förhandla om hyrorna med Hyresgästföreningen.

Läs mer:

Hyresråd får JO-kritik för lång handläggningstid

Läs ocksåKnuffade och skrek åt sina grannar – kvinna blir uppsagd för andra gången av Uppsalahem

Kalmarbo JO-anmäler hyresnämnden i Jönköping

Medlem kan få ersättning efter miss av Hyresgästföreningen

Läs också Bombmannen fick komma tillbaka - nu rasar grannarna: "Jävligt obehagligt" Värdarna ville ha två års retroaktiv hyra - nu är det avgjort: "Jag kan andas ut" Välkommen julklapp på Sofiedals trygghetsboende – hyran sänks med upp till 15 procent

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.