Annons

Överklagar flyttbeslut – trots hyresslarv

Malmö Tre minderåriga barn och en hjärtopererad make räcker inte som skäl för att få bo kvar om man slarvar med hyran. De menade hyresnämnden som beslutade att hyresgästen ska flytta.

Hyresgästen har haft försörjningsstöd i flera år vilket är ett skäl till alla hyresförseningar. Det förklarade hyresgästen när hon mötte sin hyresvärd i hyresnämnden. Hyresvärden hade fått nog av de återkommande förseningarna och ville att barnfamiljen skulle flytta. Hyresnämnden höll med och beslöt i höstas att familjen skulle flytta senast i februari i år.

Men hyresgästen har överklagat till Svea hovrätt. Hon menar att hänsyn borde tas till att hon har tre minderåriga barn och en nyligen hjärtopererad make. Dessutom har hon fått ett fast arbete sedan några några månader och har betalat hyran i tid sedan dess.

Annons
ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester
Annons
Läs också Duvor byggde bo i garderob och elementen försvann – nu blir hyresgästen av med kontraktet Bor i USA – hävdar han pendlar till lägenhet i Göteborg Kämpar för att få bo kvar i hus som ska rivas – och med avlopp som dömts ut Grannar har gått samman: vill vräka mamman till kriminell son Osäkert hur mycket som får vara kvar av Evas och Carolines grönskande uteplatser – kräver möte med Rikshem

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.