Annons

Pappans bostadsbehov ger inte rätt till kontrakt

Nyheter Tvåbarnsmamman hade kontrakt på en trea i centrala Malmö, men bodde varannan vecka i en bostadsrätt i närheten. Hyresvärden sade upp hyreskontraktet. Såväl Hyresnämnden som Svea hovrätt höll med om att kvinnan inte behövde hyresrätten och godkände uppsägningen.​
Kvinnan har delad vårdnad om två barn, och bor tillsammans med en rörelsehindrad pappa. Avsikten var att alla fem skulle bo i bostadsrätten.
Det visade sig dock att hon behövde behålla hyresrätten för att klara av samvaron med barnen. Kvinnan ville därför behålla hyreslägenheten.
 
Hyresnämnden tyckte inte att kvinnan lyckats visa att hon verkligen behöver hyreslägenheten, och skriver:
”Omständigheterna talar snarare för att behovet är grundat på en önskan att tillgodose (hyresgästens) faders behov av boende. Att tillgodose någon annans behov av bostad är inte skyddsvärt i lagens mening.”
Hyresnämnden godkände därför uppsägningen, liksom senare Svea hovrätt.
 

Annons
Läs också Rebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din Tog över studentkorridorens kök – nu kastas han ut: "Svinstia" Kastade pant från femte våningen mot värdens personal – därför slipper hon vräkning Hotade att spränga förskola och dödshotade värden – nu vräks mannen Nattbad och cykelreparationer störde grannar – mannen förlorar kontraktet Konsthandlare gjorde en tavla - vräks från lägenhet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.