HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Privatvärdar höjer hyran i Varberg

Varberg Om några veckor höjs hyran hos en rad privata hyresvärdar i Varberg, bland annat Derome Förvaltning. I hyresuppgörelsen har värdarnas ursprungliga höjningskrav kapats med hälften.
Hamnen i Varberg
Foto: AnnaKarin Löwendahl

För en månad sedan kunde Hem & Hyra berätta om förhandlingarna mellan Hyresgästföreningen och Fastighetsägarna GFR, som företräder en rad privata hyresvärdar i Varberg.

På bordet låg ett krav från fastighetsägarna om att få höja hyrorna med 3,5 procent från årsskiftet.

Läs ocksåMassiv protest mot Öbos planer för Västhaga

Nu står det klart att höjningen i genomsnitt blir 1,7 procent, alltså knappt hälften av utgångsbudet. Det motsvarar 102 kronor mer för en lägenhet som i dag har en månadshyra på 6 000 kronor.

Höjningen berör bland annat hyresgäster hos Derome Förvaltning och i delar av Fortinovas bestånd, och varierar mellan 1,3 och 2,1 procent beroende på var man bor.

Senast samma värdar höjde hyrorna var i mars i år.

Läs ocksåÖbo kan ändra sig om Västhaga – "Ska titta på vad vi kan skippa"Bilden visar en del av huset där Öbo har sitt kontor.

LÄS MER

Läs också Västsvenskarnas inkomster räcker inte till nybyggda bostäder Hyrde ut svart i tre år – förlorar kontraktet Besvärliga förhandlingar: Hyran klar i Linde – även för nästa år

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.