HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Privatvärdar höjer hyran i Varberg

Varberg Om några veckor höjs hyran hos en rad privata hyresvärdar i Varberg, bland annat Derome Förvaltning. I hyresuppgörelsen har värdarnas ursprungliga höjningskrav kapats med hälften.
Hamnen i Varberg
Foto: AnnaKarin Löwendahl

För en månad sedan kunde Hem & Hyra berätta om förhandlingarna mellan Hyresgästföreningen och Fastighetsägarna GFR, som företräder en rad privata hyresvärdar i Varberg.

På bordet låg ett krav från fastighetsägarna om att få höja hyrorna med 3,5 procent från årsskiftet.

Läs ocksåFörhandling gav 130 miljoner kronor i lägre hyra i norr

Nu står det klart att höjningen i genomsnitt blir 1,7 procent, alltså knappt hälften av utgångsbudet. Det motsvarar 102 kronor mer för en lägenhet som i dag har en månadshyra på 6 000 kronor.

Höjningen berör bland annat hyresgäster hos Derome Förvaltning och i delar av Fortinovas bestånd, och varierar mellan 1,3 och 2,1 procent beroende på var man bor.

Senast samma värdar höjde hyrorna var i mars i år.

Läs ocksåHMK avgjorde hyrorna hos Nyköpingshem – seger för HGF

LÄS MER

Läs också Betalade hyran för sent – nu måste Trosabon flytta Privatvärdar i Kungsbacka höjer hyrorna för 2 700 hushåll Höjd hyra med en hundring i BohusÄlvsborg-Skaraborg