Annons

Riskerar hyreskontrakt efter sönderslagen ytterdörr

Skurup Hyresgästens ytterdörr har blivit sönderslagen, grannarna klagar på störningar och hyresgästen har dessutom ställt ut tallrikar med mat till en bekant hon låtit bo garaget. Nu har hyresvärden fått nog och sagt upp hyresgästen.
Foto: Hyresgästföreningen
Hyresgästens dörr blev sönderslagen. Dörren på bilden är dock inte från den aktuella lägenheten. Foto: Hyresgästföreningen

Enligt hyresvärden har hyresgästen låtit en bekant flytta in i garaget som tillhör hyresfastigheten i Skurup. Hyresgästen har sedan satt ut tallrikar med mat vilket riskerat att locka till sig ohyra och skadedjur. Förutom att någon slagit i sönder hyresgästens ytterdörr ska hyresgästen ha medvetet orsakat en vattenskada, menar hyresvärden, genom att hon låtit kökskranen stå och rinna tills dess att golvet var täckt av vatten och vattnet rann ner till lägenheten undertill. Över huvud taget har det varit stökigt kring hyresgästens lägenhet och dessutom ska en granne har blivit hotad, vilket lett till en polisanmälan. Störningarna och klagomålen har pågått en längre tid och trots att hyresgästen fått varningar av hyresvärden har stöket inte upphört. Oron är, enligt hyresvärden, stor hos övriga hyresgäster i huset och nu har den privata värden fått nog och sagt upp hyresgästen. Fallet kommer att avgöras av hyresnämnden.

Annons
Annons
Läs också Smarta tips för att hyra ut din bostad enklare Dömd för upplopp vräks efter svartuthyrning - ville ha kvar bostaden för snabbare frigivning Kvinna hyrde ut rum i villa – trots att hon var vräkt: "Flyttat ut saker på gatan" Granne vaktade i porten – kvinna tvingades hoppa från balkong Så blev anonyma vittnesuppgifter avgörande när hyresgäst vräks: ”Problematiskt” Många nekas lägenhetsvisning långt efter pandemin: "Ställer inga krav"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.