Annons

Roséns höjer hyran i Åtvidaberg

Åtvidaberg ​Roséns Fastigheter i Åtvidaberg höjer hyrorna med två procent i år. Hyresgästföreningen är nöjd med uppgörelsen, medan bolaget konstaterar att man hade behövt större inkomster.

​I diskussionerna med Hyresgästföreningen har Roséns Fastigheter visat att man driver en småskalig verksamhet där det finns litet utrymme att pruta på kostnaderna.

– Ändå sköter företaget underhållet och servicen till hyresgästerna. Därför är det här en nivå vi känner oss nöjda med.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Det säger Ylva Bohlin Lövgren på Hyresgästföreningen, som har förhandlat med bolaget.

Annons

Hyreshöjningen på två procent är en av de lägre i Östergötland. Höjningen införs från den 1 mars. Eftersom den ska gälla för hela året men betalas under bara tio månader blir höjningen på avierna 2,4 procent.

Krister Schildt på Roséns Fastigheter konstaterar att det blir ett år med tajt ekonomi.

Läs ocksåGav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken

– Vi hade begärt 2,95 procent och hade nog behövt lite mera än vi fick. Helt nöjda är vi inte. Men vi ska försöka att hålla samma underhållsbudget som förra året och vi är måna om att hålla en god standard, säger han.

Annons

– Och jag tycker att vi har en god standard, både inne och ute.

 

Läs också Stiftelse höjde hyran på äldreboende – gav sken av att den hade förhandlats: ”Jättefräckt” Godsägarna krävde dubblerad hyra i nämnden: "Ville veta var taket går" Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.