Annons

Roséns höjer hyran i Åtvidaberg

Åtvidaberg ​Roséns Fastigheter i Åtvidaberg höjer hyrorna med två procent i år. Hyresgästföreningen är nöjd med uppgörelsen, medan bolaget konstaterar att man hade behövt större inkomster.

​I diskussionerna med Hyresgästföreningen har Roséns Fastigheter visat att man driver en småskalig verksamhet där det finns litet utrymme att pruta på kostnaderna.

– Ändå sköter företaget underhållet och servicen till hyresgästerna. Därför är det här en nivå vi känner oss nöjda med.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Det säger Ylva Bohlin Lövgren på Hyresgästföreningen, som har förhandlat med bolaget.

Annons

Hyreshöjningen på två procent är en av de lägre i Östergötland. Höjningen införs från den 1 mars. Eftersom den ska gälla för hela året men betalas under bara tio månader blir höjningen på avierna 2,4 procent.

Krister Schildt på Roséns Fastigheter konstaterar att det blir ett år med tajt ekonomi.

Läs ocksåHyreshöjningskaos: Eva fick vänta 14 månader på svar

– Vi hade begärt 2,95 procent och hade nog behövt lite mera än vi fick. Helt nöjda är vi inte. Men vi ska försöka att hålla samma underhållsbudget som förra året och vi är måna om att hålla en god standard, säger han.

Annons

– Och jag tycker att vi har en god standard, både inne och ute.

 

Läs också Fick inte igenom enorma hyreshöjningen: "Måste spara pengar på något annat" Anki vägrade betala - då slapp hon hyreshöjningen: "Trodde inte det var sant" Så blir din hyra i Blekinge län 2024 Så blir din hyra i Kronobergs län 2024

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.