Annons

Salabors konst ska pryda trapphus

Sala Under tre veckor kommer konstverk gjorda av Salabor att pryda tio trappuppgångar på Jakobsberg i Sala. Projektet är en del av evenemanget Kulturnatta.
I fjol var konstverket "Det händer", målat av elever på Salboheds gymnasiesärskola, ett av de verk som prydde trappuppgångarna på Åkra. I år är det Jakobsbergs tur.

Under våren har intresserade Salabor kunnat hämta ut en målarduk gratis på Salabostäders kontor. 14 konstverk som skildrar kulturlivet i Sala har lämnats in och kommer att kunna beskådas i de tio trappuppgångarna på Jakobsberg under tre veckor från och med den 25 april, då invigningen sker på Kulturnatta.

Förra våren genomfördes konstsatsningen för första gången, då på området Åkra. Enligt Salabostäders vd Bernard Niglis är projektet ett tillfälle för icke-etablerade konstnärer att visa upp sig. Att verken bara kommer att hänga uppe i tre veckor är inte en slump.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– När något är nytt, får det vara i fred. Men om det sitter längre, hör det till huset och då är man inte lika rädd om det. I fjol var all konst orörd. Vi hittade en tavla i ett cykelställ, men det var ingen åverkan på den, säger han.

Annons

Fick ni någon respons från hyresgästerna i fjol? 

– Inte så mycket från hyresgästerna, däremot har andra människor varit och tittat och tyckt att det varit fina trapphus. Jag tror att många har förutfattade meningar om hur det ska se ut i ett hyreshus. Då kan man bli positivt överraskad av att det finns konst i husen, säger Bernard Niglis.

Annons
Läs ocksåGängkrig på tapeten: "Symbol för att våldet blivit en del av stad och hemmiljö"En kortklippt medelålders man i mörk tröja och byxor som står framför en tapetserad vägg.

Projektet sker i samarbete med Sala kommun.

Läs också Succé för ny metod mot knark och vapen i trapphusen – Riham: "Jag känner mer säkerhet" Öbo leasade ut mer trappstädning – "Det såg helt enkelt för jävligt ut" Forskaren om bilden av Gottsunda: "Viktigt med flera olika slags berättelser" Förhandlingarna har kört fast: Retroaktiva höjningar för 35 000 hyresgäster

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.