Annons

Sjubarnsfamilj får bo kvar

Malmö Med två veckors varsel blev en sjubarnsfamilj i Malmö uppsagd från sin lägenhet. En jurist från Hyresgästföreningen hjälpte till att rädda familjens hyreskontrakt.

Den 1 oktober i år fick sjubarnsfamiljen i Malmö plötsligt två veckor på sig att flytta. Kronofogden var inkopplad och skälet var en obetald hyra i somras. Föräldrarna var skilda och mamman, som var den som bodde kvar i lägenheten med barnen, hade ingen vetskap om att en hyra var obetald och att familjen redan blivit uppsagda.

– Det var en hemsk situation. Min mamma kunde inte äta och inte sova och mina syskon trodde att de skulle hamna på gatan, berättar äldsta syskonet.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Malou Gamborn, jurist på Hyresgästföreningen i Malmö, gjorde vad hon kunde för att förmå hyresvärden att ta tillbaka sin ansökan till kronofogden. Och hon lyckades.

Annons

– Lägenheten stod på pappan i familjen så därför hade mamman ingen vetskap om vad som hade hänt. Men både hyresvärden och kronofogden var tillmötesgående och det känns väldigt skönt att det löste sig så snabbt, säger Malou Gamborn.

Nu finns det inte längre någon hyresskuld på lägenheten och mamman kommer att få ta över hyreskontraktet själv.

Annons
Läs ocksåStörningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i husetGrovkornig närbild på en uppbruten vit dörr. Ovanpå inklippt text: "Det är obehöriga i källare. Det hörs bankningar. Åk inte ensam på denna." En hyresgäst riskerar vräkning efter att hans besökare stört grannarna.
Läs också Kvinna kapar lägenhet – trots sju vräkningsförsök vägrar hon flytta: "Jag har ingenstans att ta vägen" 35-årig kvinna förlorar lägenhet på Östermalm efter svartkontraktshärva: "Mardröm" Kvinnan svimmade när hon öppnade brev – vräks: ”Minsta krav ångestfyllt” Här är värdarnas metoder för att upptäcka svartuthyrning - röda kalsonger bevis när Arman skulle vräkas

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.