HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Sjubarnsfamilj får bo kvar

Malmö Med två veckors varsel blev en sjubarnsfamilj i Malmö uppsagd från sin lägenhet. En jurist från Hyresgästföreningen hjälpte till att rädda familjens hyreskontrakt.

Den 1 oktober i år fick sjubarnsfamiljen i Malmö plötsligt två veckor på sig att flytta. Kronofogden var inkopplad och skälet var en obetald hyra i somras. Föräldrarna var skilda och mamman, som var den som bodde kvar i lägenheten med barnen, hade ingen vetskap om att en hyra var obetald och att familjen redan blivit uppsagda.

– Det var en hemsk situation. Min mamma kunde inte äta och inte sova och mina syskon trodde att de skulle hamna på gatan, berättar äldsta syskonet.

Läs ocksåBröderna Kopp vräks – lägenheter ska bli bröllopssviterBröderna Kopp sitter i solen på trädäcket bara ett stenkast från Kalmarsund.

Malou Gamborn, jurist på Hyresgästföreningen i Malmö, gjorde vad hon kunde för att förmå hyresvärden att ta tillbaka sin ansökan till kronofogden. Och hon lyckades.

– Lägenheten stod på pappan i familjen så därför hade mamman ingen vetskap om vad som hade hänt. Men både hyresvärden och kronofogden var tillmötesgående och det känns väldigt skönt att det löste sig så snabbt, säger Malou Gamborn.

Nu finns det inte längre någon hyresskuld på lägenheten och mamman kommer att få ta över hyreskontraktet själv.

Läs ocksåJessica får städhjälp av hemtjänsten – värden ville vräka henne: "Inte städat alls"Kvinna som står lutad mot en vägg och tittar in i kameran.
Läs också Alla blev uppsagda – har fortfarande inte fått tillbaka deposition: ”Risk för konkurs” Kronofogden kraftsamlar – färre barn ska vräkas från sina hem Från hot till Kronofogden – då kan du bli vräkt och så går det till

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.