Annons

Slarvade med städningen – förlorar kontrakt

Kristianstad Mannen i Kristianstad uppgav att han var beredd att göra allt som behövdes för att få behålla sin bostad. Men hyresnämnden ansåg att det fanns stor risk för fortsatt vanvård av lägenheten. Nu måste hyresgästen flytta från sitt hem.
Foto: Hyresnämnden
Enligt hyresvärdens representant finns det flera centimeter lagrad smuts i lägenheten.

Hem och hyra har tidigare skrivit om hyresgästen i Kristianstad som under en lång period har misskött sin hyresrätt. Hyresvärden har vid flera tillfällen uppmanat hyresgästen att städa sin bostad och även medverkat när socialförvaltningen har kopplats in. Mannen, som bland annat ser dåligt, har trots kraven från värden tackat nej både till hemtjänst och hjälp från en god man.

Under förhandlingarna i hyresnämnden följde en granne till hyresgästen med mannen. I nämnden berättade grannen att han personligen skulle hjälpa mannen att beställa en storstädning av lägenheten. Hyresgästen lovade även att han skulle göra allt hyresvärden ville om han fick en chans till.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Eftersom hyresgästen tidigare har tackat nej till hjälp som han har erbjudits anser hyresnämnden att det finns stor risk för att vanvården av bostaden fortsätter. Hyresgästen måste därför lämna sin bostad.

 

Annons
Läs också Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Valentino fick inte byta lägenhet – kostade honom jobbet Eva har haft sin blomstrande uteplats i över 30 år – nu riskerar hon att bli av med den Kvinna satte in kök till inneboende – förlorar hyresrätt: "Tycker att det var hårt"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.