HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgäst slarvar med städningen – riskerar kontrakt

Kristianstad Trots flera varningar från hyresvärden fortsätter hyresgästen i Kristianstad att missköta sin etta samt störa sina grannar. Nu riskerar mannen att förlora sitt hyreskontrakt.

Mannen har bott i hyresrätten i Kristianstad i tio år. Det senaste året har hyresvärden skickat sju olika varningsskrivelser till mannen. Varningarna handlar både om att hyresgästen stör sina grannar genom ljud, gap och skrik samt att hyresgästen inte städer som sig bör.

Vid flera olika tillfällen har hyresvärden gjort hembesök i mannens etta. Städningen har vid dessa tillfällen varit i stort sett obefintlig. På grund av lägenhetens dåliga skick har mannen gått med på att söka städhjälp genom kommunen. Trots detta har vanvården av bostaden fortsatt.  

Läs ocksåHan tog den "omöjliga" hyresstriden – och vann

I oktober fick värden nog och valde att avsluta mannens hyreskontrakt. Eftersom hyresgästen inte flyttar självmant möts parterna i hyresnämnden i slutet av februari.

Läs också Man riskerar sitt hem på grund av smuts och sopor 15 000 kronor i hyresskuld – nu åker hyresgästen ut Vräkt efter vanvård i Varberg Vädjade om en andra chans men förlorar lägenheten

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.