Annons

Slarvig husse får bo kvar en månad i taget

Nyheter ​Hunden – en ”amstaff-variant” – hade vid ett flertal tillfällen sprungit lös i närheten av hyreshuset. Hyresgästen hade tidigare dömts till böter för att han låtit hunden vara lös.
Hunden själv hade varit omhändertagen men återlämnats till husse tillsammans med ett veterinärintyg som säger ”att hunden har ett lynne utan anmärkning”.
Den allmännyttiga hyresvärden ville därför att hyresavtalet skulle upphöra att gälla, och att hyresgästen skulle åläggas att snarast flytta ut ur bostaden.
 
Hyresnämnden konstaterar att hyresgästen ”i en inte ringa omfattning” låtit hunden springa lös i närheten av bostadshuset. Men nämnden drar slutsatsen att ”detta inte är av sådan art och omfattning att hyresrätten är förverkad”. Husse och hund får bo kvar; dock ska hyresavtalet i fortsättningen löpa en månad i taget, med en månads uppsägningstid.
Hovrätten kommer till samma slutsats, med tillägget att hyresvärden inte visat att hunden sprungit lös i närheten av bostaden mer en enda gång efter hyresvärdens skriftliga varning. Och det är inte tillräcklig grund för att beröva hyresgästen bostaden. Däremot ska avtalet löpa endast en månad i taget.
 

Annons
Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Kvinna hade nio hundar i lägenheten: ”Lukten går inte att beskriva” Hyresgästen lämnade kvar möbler – och död katt Hyresgästen Sam om det långvariga byggbullret: "Stressen jag utsattes för var omänsklig" Matte riskerade kontraktet när chihuahuan skällde så det ekade Hyresvärdens märkliga krav i Marias hyreskontrakt: "Förstod först efteråt vad jag signerat"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.